Sabancı cinayetini örtbas eden güç Savcı Öz'ün peşinde

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 02 Ağustos 2009 11:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eski Bayrampaşa Cezaevi Savcısı Necati Özdemir, Sabancı suikastinin emrini veren Ercan Kartal'ı konuşturmasından rahatsız olan güçlerin Ali Suat Ertosun'un 'Hayata Dönüş Operasyonu'nu yapması için cezaevlerinde zemin hazırlandığını söyledi. Özdemir, "O güç bugün de Ergenekon savcılarının peşinde" dedi.

Eski Savcı Necati Özdemir, Ergenekon'un Hayata Dönüş Operasyonu'nu yapan ve Sabancı suikastini örtbas eden derin gücün devamı olduğunu söyledi. İSTANBUL

Eski Bayrampaşa Cezaevi Savcısı Necati Özdemir, HSYK üyesi Ali Suat Ertosun'un Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü olduğu dönemde yaptığı 'Hayata Dönüş Operasyonu' için zemin hazırlayan, Sabancı suikastını örtbas eden derin gücün, şimdi de Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz'ü hedef seçtiğini söyledi. Sabancı suikastının talimatını vermekten hüküm giyen DHKP-C'li Ercan Kartal'ın ifade vermesini sağladığını anlatan Özdemir ?Bu suikastın çözülmesini istemeyenleri rahatsız etti? dedi. Cezaevlerinde operasyon için adım adım zemin hazırlandığını belirten Özdemir, Bayrampaşa'da sukuneti sağladığı için dönemin Ertosun'un kendisini hedef seçtiğini söyledi.

BAYRAMPAŞA'DA SUKUNETİ SAĞLADI

Devlet yetkililerinin "Bayrampaşa Cezaevi'ne giremiyoruz" açıklamalarını yaptığı ve operasyon başlatmaya karar verdiği bir dönemde Bayrampaşa Cezaevi'ne atanan Özdemir, yaklaşık 1,5 sene yürüttüğü görevde cezaevinde reform yapmıştı. Ardından hakkında 'yetkilerinin elinden alınması' kararı çıkarılmış ve dönemin Adalet Bakanlığı Başmüfettişi Ali Suat Ertosun tarafından soruşturmaya tabi tutulmuştu. Soruşturmanın üzerinden yaklaşık 4 sene geçtikten sonra HSYK'nın kararıyla meslekten ve avukatlıktan ihraç edilmişti.

OPERASYONA İZİN VERMEDİ

Özdemir, Ergenekon savcılarını HSYK'da görevden alma girişimi sonuçsuz kalan kurul üyesi Ali Suat Ertosun'un 32 kişinin öldüğü Hayata Dönüş Operasyonu' için ?O dönemde daha fazla kan akması engellendi" sözlerini değerlendir. Göreve geldiğinde yaptığı çalışmalarla kısa süre içinde Bayrampaşa Cezaevi'nde sükûneti sağladığına anlatan Özdemir, "Benim Bayrampaşa'da göreve gelmemle birlikte kum saati tersine döndü. Hazırlanmış olan planlar uygulanamadı. 1 hafta sonra aynı kararlılıkla operasyonu yapmak için cezaevine geldiler. Ben izin vermedim" şeklinde konuştu.

CEZAEVLERİNDE TERÖR ORTAMI OLUŞTURDULAR

Bayrampaşa Cezaevi'ne yapılacak operasyonun şartlarını ortadan kaldırmasının karanlık güçleri rahatsızlık duyduğunu belirten Özdemir şöyle konuştu: "Benim görevden ayrılmamın hemen ardından operasyon yapamazlardı. Şartlarının hazırlanması gerekiyordu. Ergin kardeşler ve Alaaddin Çakıcı Kartal Cezaevi'ne konuldu. Birbirlerini kırmaları istendi. Diğer cezaevlerinde benzer olaylar yaşandı. F tiplerinin yapılması önemli bir argüman olarak toplumun karşısına konuldu. Arkasından bu operasyonun düğmesine basıldı."

ERTOSUN GAZETE KUPÜRÜYLE KASITLI SORUŞTURMA YAPTI

Cezaevinden ayrıldıktan sonra mahkumlarla veda konuşması yaptığını belirten Özdemir, bu konuşmada ifade ettiği sözlerin çarpıtılarak basına yansıtıldığını belirtti. Özdemir, tüm ısrarlarına rağmen Ertosun'un konuşmasının ses kayıtlarını incelemeden gazetelerin küpürlerine göre dosya hazırladığını savundu. Ertosun'un o dönemde görevden ihracını isteyen güçler tarafından seçilmiş birisi olduğunu iddia eden Özdemir, "İhracım için dosya hazırladı, cezaevinde tam anlamıyla bir terör estirdi. Benim lehime ifade verecek ne kadar namuslu çocuk varsa hepsini yıldırdı. İstediği kişiden istediği modda ifadeler aldı? dedi.

Ertosun seçilmiş biri

Kendisini görevden aldıran derin gücün, bugün de Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz'ü bitirmek istediğini söyleyen Özdemir, "Ertosun'un seçilmiş birisi olduğunu düşünüyorum. Eğer seçilmiş biri olmasaydı Necati Özdemir'e takdirname verirdi. Beni soruşturmaya alan kurul üyeleri daha sonra Neşter operasyonu kapsamında soruşturma geçirdiler. Meslekten istifa etmek zorunda kaldılar" dedi.

GEREKİRSE BABASIYLA BİLE GÖRÜŞMEMELİ

HSYK üyesi Ali Suat Ertosun'un Ergenekon sanığı Ergin Aydın'la görüştüğü fotoğraflarla ilgili 'Aile yakınım' açıklamasını da değerlendiren eski Savcı Özdemir şunları söyledi: ?Onu da çok sıradanlaştırıyor. Bir HSYK üyesi bir bakan rastgele işler yapamaz, rastgele ilişki kuramaz . Gerektiğinde babası ile bile konuşamaz. Bunlara dikkat etmek durumundadır. Artık bu insanlar kendileri olmaktan çıkmıştır. Başka bir şeyi temsil ediyorlar. Hepimizin vefa duyguları var, borçları var. Vefa başka bir şey, görev başka bir şey. Bir hâkim, savcı yargılaması devam eden birisiyle görüşürse meslekten çıkarılır."

Ercan Kartal'ı konuşturmam sonumu hazırladı

Necati Özdemir, görevden alınmasında Sabancı suikastının emrini verdiği gerekçesiyle hüküm giyen terör örgütü DHKP-C yöneticisi Ercan Kartal'ı ifade vermeye ikna etmesinin önemli bir rol oynadığını söyledi. Sabancı suikastını örtbas etmek isteyenlerin Bayrampaşa Cezaevi'nde 'arama dahi yapamıyoruz' bahanesini kullandığını belirten Özdemir, ?Sabancı suikastıyla ilgili soruşturma yapılamıyordu. 2 sanık yurt dışında. 'Ercan Kartal içeride. Cezaevine giremiyoruz' bahanesiyle soruşturma yapılmıyordu. Ben görüştüm tutukluyla, ifadeye götürdüm, bomba gibi patladı, bu da rahatsızlık uyandırdı. Bu Sabancı suikastının çözülmesini istemeyen derin güç nezdinde rahatsızlık yarattı" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber