Bakan Çelik: Şubat'ta 10 bin öğretmen atanacak

Haber Giriş : 08 Ocak 2005 21:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Edirne'ye gelen ve ideoloji partisi olmadıklarını söyleyen Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Selimiye Camii'ni gezdi. Çelik bir soru üzerine, Şubat ayında 10 bin öğretmen alacaklarını bildirdi. Çelik'in ''Beni tanıyor musun?'' diye soru sorduğu bir çocuğun, ''Tanıyorum, Belediye Başkanısınız'' demesi esprilere neden oldu.

Edirne gezisinin ardından, AK Parti Edirne İl Başkanlığı'nda bir basın toplantısı yapan Çelik, AK Parti'nin bir ideoloji partisi değil, prensipleri olan bir parti olduğunu belirtti.

Çelik ''Hükümetimiz sadece Ankara'ya kapanarak, bürokratlarımız koltuklarına gömülerek ülkeyi yönetme iddiasında değildir. Biz arazi insanlarıyız. Bizzat yerinde bu işin muhataplarıyla, hizmet alan insanlarla, onların temsilcileriyle görüşerek bu problemlerin üstesinden geleceğiz. Bu partinin, bu kabinenin bir mensubu olduğum için bunu söylemiyorum, her şey ortadadır. Biz bir ideoloji partisi kurmadık, kitle partisi kurduk. AK Parti ideolojisi olan bir parti değil, prensipleri olan bir partidir. Biz demokratik değerler platformu üzerinde siyaset yapan, ayakları geniş basan bir partiyiz. Biz iktidara gelmeden komşularıyla kanlı bıçaklıydı. Şu anda Ermenistan hariç, diasporadaki Ermeniler tahrik ediyorlar. Ermenistan dışında Türkiye'nin problemi olan bir komşusu yok artık. Yunanistan'la da problemler var tabii ki. Karşılıklı nefretleşmeler yok artık. Biz geldiğimizde komşularımızla ticaretimiz yüzde 6'ydı. Şu anda yüzde 18'e çıktı'' dedi.

Bakan Çelik bir soru üzerine, Şubat'ta 10 bin öğretmen alacaklarını da belirtti.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber