Ergenekon ve Danıştay davaları birleşti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ağustos 2009 10:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, 1. ''Ergenekon'' davası ile Danıştay üyelerine saldırı davasının birleştirilmesine karar verdi.

Emekli Tuğgeneral Veli Küçük ile İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek'in de aralarında bulunduğu 86 sanıklı birinci ''Ergenekon'' davasının 52 günlük aranın ardından yeniden başladı.

Duruşmada, bu dava ile Danıştay üyeleri ve Cumhuriyet gazetesine yönelik saldırıya ilişkin 8 sanıklı dava birleştirildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonda görülen birinci ''Ergenekon'' davasının 102. duruşması başladı.

Duruşmaya, tutuklu sanıklar emekli Tuğgeneral Veli Küçük ve İP Genel Başkanı Doğu Perinçek'in de aralarında bulunduğu 25 tutuklu sanık katıldı. Duruşmada ayrıca tutuksuz sanıklardan eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu ve Güler Kömürcü Öztürk de hazır bulundu.

Salonda, Danıştay üyeleri ve Cumhuriyet Gazetesine yönelik saldırıya ilişkin davanın tutuklu sanıklarından Alpaslan Arslan, İsmail Sağır ve Tekin Irşi de yer aldı.

Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün, birinci ''Ergenekon'' davası ile Danıştay üyeleri ve Cumhuriyet gazetesine yönelik saldırıya ilişkin dava dosyalarının birleştirildiğini açıkladı.

SANIKLAR SİLİVRİ CEZAEVİ'NE GETİRİLDİ

Ergenekon soruşturmasının birinci iddianamesinde yer alan 86 sanığın yargılanmasına 52 gün sonra tekrar başlandı. Danıştay saldırganı Alparslan Arslan'ın ailesi Silivri Cezaevi'ne geldi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon davası, yeni duruşma salonunda görülmeye başlandı. 52 günlük aranın ardından görülen duruşmaya Danıştay davasının Ergenekon'la birleştirilmesinin ardından Danıştay saldırganı Alparslan Arslan'ın yakınları da Silivri Cezaevi'ne geldi. Duruşmaya, Alparslan Arslan'ın yanı sıra Danıştay davasının 2 sanığı da katıldı. Bu arada, duruşmaya gelen davanın tutuksuz sanıklarından Kemal Alemdaroğlu, bir süre yakınlarıyla sohbet etti.

Duruşma salonu girişinde önlem alan jandarma ekipleri, köpeklerle araçların bagajlarını kontrol etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber