Ergenekon'da sanıklar salonu terk etti

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ağustos 2009 10:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Birinci Ergenekon davası ile Danıştay'a yönelik saldırı davalarının birleştirilmesi kararının açıklanmasının ardından, İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek ve emekli yüzbaşı Muzaffer Tekin'in de aralarında bulunduğu bazı sanıklar duruşma salonunu terk etti. Lavaboya gitmek için yerinden kalkan tutuklu sanıklardan Ümit Sayın ise Danıştay'a saldırı davasının sanıklarının üzerine yürüdü.

Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Kampüsü'nde görülen duruşmada mahkeme başkanının birleştirme kararını okumasının ardından Doğu Perinçek'in avukatı Mehmet Cengiz söz aldı. Cengiz, sanıkların duruşmaya getirilmesinin mahkemenin verdiği ara karara aykırı olduğunu belirterek, "Biz daha önce ara kararınıza dosyanın buraya gelmesinden sonra davanın birlikte mi ayrı mı yürütüleceğine karar açıklayacağını söylemiştiniz. Ancak bugün Danıştay sanıkları buraya geliyor. Danıştay saldırısı Türk milletine yapılmış bir saldırıdır. İşçi Partisi bunun mağdurudur. İşçi Partisi yöneticileri Danıştay saldırısı davasını ile aynı salonda yargılanmamalıdır. İP'li yöneticilerin yeri Danıştay'a saldırısı davasında müdahillik sandalyesidir. İşçi Partisi, Danıştay saldırısında hayatını kaybeden Mustafa Yücel Özbilgin gibi bu davada müdahil olmalıdır" dedi.

Daha sonra söz alan Doğu Perinçek ise Danıştay suikastinin, Ergenekon davası ile birleştirilmesinin tertip zincirinin son halkası olduğunu savunarak, "Bu uygulama hukuki teriminin ötesinde zulümdür. Okyanus ötesinden güdülen Cumhuriyet yıkıcıları yargıyı karanlık amaçları için kullanmaktadır. Ülkemizin yalnız tersanelerine haberleşme ağına, polisine değil, yargısına da girilmektedir. Devlet bağımsızlığının, millet birliğinin ve vatan bütünlüğünün temeli olan Atatürk devrimine karşı yürütülen psikolojik hareket artık hiçbir sınır tanımamaktadır. Biz İşçi Partisi olarak bu zulme boyun eğmiyoruz, isyan ediyoruz" diye konuştu.

Perinçek, konuşması sırasında ses tonunu daha da arttırarak, "Danıştay saldırısı davası derhal bu davadan ayrılmalıdır. Bu zulme hayır diyoruz. Eğer mahkeme Türkiyemizi hedef alan bu karanlık tertibe bütünüyle teslim olursa bizim burada ancak sandalyelerimizi yargılarsınız" dedi. Bu sırada duruşmayı izleyen İşçi Partililer, Doğu Perinçek'i alkışladı. Ardından başta Doğu Perinçek olmak üzere İP Genel Sekreteri Nusret Senem, emekli yüzbaşı Muzaffer Tekin, Hikmet Çiçek ve Hayati Özcan salonu terk etti. Bir süre sonra ise tutuksuz sanıklardan İstanbul Üniversitesi eski rektörü Kemal Alemdaroğlu da salondan çıktı.

Öte yandan, avukat Mehmet Cengiz'in, görüşlerini açıkladığı sırada tutuklu sanıklardan Ümit Sayın'ın lavaboya gitmek için yerinden ayrıldı. Ayrı bir bölümde tutulan Danıştay sanıklarının üzerine yürümek isteyen Sayın'ı güvenlik güçleri ve jandarma ekipleri uzaklaştırdı. Duruşma şu sıralar gergin bir ortamda devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber