Diyanet, Ramazan öncesi personel açığını emekli imamlarla kapatacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Ağustos 2009 14:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyanet İşleri Başkanlığı, Ramazan'da 10 bin camideki görevli açığını fahri elemanlar ya da emekli imamlar ile kapatmaya çalışacak.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı İzzet Er, CİHAN'a yaptığı açıklamada, 21 Ağustos Cuma günü Ramazan'ın başlayacağını hatırlattı. Türkiye genelinde 85 bin civarında cami bulunduğunu hatırlatan Er, bunların 10 bine yakınında imam bulunmadığını söyledi. Buradaki din hizmetlerinin de yerine getirilmesi gerektiğinin altını çizen Er, müftülüklerin vatandaşların rahatlıkla Ramazanlarını geçirmeleri, teravihlerini rahat bir şekilde kılmalarını sağlayıcı tedbirler alacaklarını söyledi. Er, "Mesela, kendilerine gelen müracaatları dikkate alarak, buralara fahri elemanlar ya da daha önce emekli olmuş görevlilerden bir kısmı, valilik onayı almak suretiyle görevlendirilecek." diye konuştu. İhtisas Eğitim Merkezlerindeki elemanları da Ramazan ayında görevlendireceklerini söyleyen Er, "Bu çerçevede 189 kişiyi de görevlendirmiş durumdayız." dedi.

Ramazan ayı için, yurt dışına da toplam 135 personel gönderileceğini kaydeden Er, "Bunların 65 kadarı Almanya, Avusturya, Avusturalya, Belçika, Danimarka, Fransa, Hollanda, Kanada gibi ülkeler. 70 kadarı da yakınımızda bulunan Bulgaristan, Makedonya, Batı Trakya, Kosova, Arnavutluk, Rusya Federasyonu gibi ülkelere gönderiyoruz. Amacımız buradaki vatandaşlarımızın Ramazan aylarını rahat bir şekilde geçirmelerini sağlamak." diye konuştu.

RAMAZAN HAZIRLIKLARI

Ramazan hazırlıklarının da başladığını kaydeden Er, geçtiğimiz haftalarda müftülüklere gönderilen genelge ile fiziki olarak bütün camilerin bakım, onarım ve temizliklerinin yapılmasını istediklerini kaydetti.

Özellikle bayanların Ramazan'da camilere yoğun ilgi gösterdiğini hatırlatan Er, "Bunlar için ayrılan yerlerin temizliklerini çok daha iyi yapılmasını arzu ediyoruz. Bazen merdiven altı, bodrum kat gibi yerler ayrılıyor. Vatandaşımız, rahatsız oluyor. Herkese ne yer ayrılıyorsa, ona göre mevcut imkanların değerlendirilmesini istiyoruz." dedi.

Diyanet Vakfı olarak iftar programları düzenleyeceklerini belirten Er, iftar çadırları kurulacağını, ramazan paketleri hazırlanacağını aktardı. Ramazan da kimsesiz, muhtaç insanların, hastahene, kimsesizler yurdu, çocuk yuvaları gibi yerlerin ziyaret edilmesi gerektiğini vurgulayan Er, "Ramazan da manevi duygularımızın çok geliştiği ve yoğunlaştığı bir dönemde yetim, öksüz ve kimsesizlerin unutulmaması, bu kişilere ayni yardımların da yapılması gerekir." şeklinde konuştu.

Er, Ramazan'da hatim ile teravih kılınacak camilerin de Diyanet İşleri Başkanlığı'nın sitesinde ilan edileceğini söyledi. Geçen yıl 500 camide hatim ile namaz kıldırıldığını ifade eden Er, "Bu sene de en azından bu kadar olacağını tahmin ediyoruz, artma eyleminin fazla olduğunu söyleyebilirim. Bu liste Ramazan'a bir hafta kala internet sitesinde yayınlanacak." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber