Milyonluk vergi şefi memuriyetten atıldı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 04 Ağustos 2009 14:57, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Alanya Vergi Dairesi Gelir Şefi olarak görev yaparken yargılandığı bir davada ortaya çıkan şaibeli mal varlığının ardından emekli olan Yıldız O. A., Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı Yüksek Disiplin Kurulu Başkanlığı tarafından devlet memurluğundan atıldı.

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde oğluyla tartışan tezgahtarı alıkoyarak dövdürdüğü iddiasıyla açılan dava sürecinde ülke genelinde yaklaşık 8 milyon TL'lik mal varlığı olduğunun ortaya çıkmasının ardından emekli olan Alanya Vergi Dairesi Gelir Şefi Yıldız O. A., memuriyetten atıldı. Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanı Mehmet Kilci ile daire başkanları Mustafa Güneş, İlhan Karayılan ve Aziz Özbek'in oy birliğiyle aldıkları karar doğrultusunda Yıldız O.A.'nın memuriyetine son verildi.

GERÇEĞE AYKIRI MAL BİLDİRİMİ

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan soruşturmada, Yıldız O.A.'nın şef olarak görevli olduğu dönemde, eşi Orhan A. ve oğlu Onurhan A.'ya ait banka hesaplarındaki toplam 440 bin 887 TL, 66 bin 850 euro ve 9 bin 358 dolara ilişkin mal bildiriminde bulunulmadığının saptandığı vurgulandı. Ayrıca Yıldız O.A.'nın Antalya Vergi Dairesi Başkanlığı'na 2007 yılında sunduğu mal bildiriminin Bitlis'te 1976 yılında aldığı arsanın satışına ilişkin olduğunun belirtildiği kararda, ?6 Temmuz 2007 tarihli mal bildiriminin gerçeğe aykırı ve sahte olarak düzenlendiği kanaatine varılmıştır? ifadesine yer verildi.

?YÜZ KIZARTICI -UTANÇ VERİCİ'

Kararın son bölümünde ise, ?Yıldız O. A.'nın işlediği fiil, ?memuriyet sıfatı ile bağdaşmayacak nitelik ve derecede yüz kızartıcı ve utanç verici' olarak nitelendirildiğinden, devlet memurluğundan çıkarma cezası ile cezalandırılmasına oybirliğiyle karar verilmiştir? denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber