Kaymakam, Fak-Fuk-Fon'un paralarını da mı kaptırdı

Haber Giriş : 09 Ocak 2005 09:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kocaeli'nin Karamürsel İlçesi'nde geçen salı günü makam odasında mektup açacağını vücuduna 46 kez sapladıktan sonra 3'üncü kattaki odasının penceresinden atlayarak intihar eden Kaymakam İsmail Aka'nın ölümüyle bağlantılı araştırmalar sürüyor.

BIRAKTIĞI mektupta ?Titan' saadet zinciri benzeri yapılanmadaki kişilere 5.2 milyar lirasını (5 bin 200 YTL) kaptırdığını yazan Kaymakam Aka'nın kendi denetimindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na (Fak-Fun-Fon) ait paralarla da böyle bir ilişkiye girip girmediği inceleniyor. Kaymakam'ın Fak- Fuk-Fon'un paralarını da bu kişilere kaptırıp kaptırmadığı vakıf hesapları incelendikten sonra belli olacak.

Kaymakam Aka'nın mektubundan yola çıkılarak gözaltına alınan Mehmet Özkaplan, ağabeyi Ercan Özkaplan, Hüseyin Gülbaş, ?Orhan' adıyla bilinen ağabeyi Burhan Gülbaş tutuklanmış, Oktay Sağlam ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Kaymakamın eşi emekli öğretmen Ayfer Aka ile İnegöl'de bir sanayi kuruluşunda çalışan kızı Anıl ve lise öğrencisi oğlu Mustafa intiharla ilgili konuşmadı.

SÖYLENTİLER YIKTI

Tutuklanan ?Berber Mehmet' lakaplı Mehmet Özkaplan, ifadesinde Hüseyin Gülbaş'ın kendisini Kaymakam'a ?Borsadaki işlemlerimi takip eden arkadaş' diye tanıştırdığını belirterek şunları söyledi:

?Kaymakam Aka, Hüseyin Gülbaş'a 6 milyar ayrı, 3 milyar ayrı olmak üzere toplam 9 milyar lira verdi. Bu işin, ben, Hüseyin Gülbaş ve Burhan (Orhan) Gülbaş arasında kalmasını istedi. Fakat Hüseyin Gülbaş etrafa ?Kaymakam bile bize güvenerek para verdi, biz güzel para kazanıyoruz' diye dedikodu yaptı. Söylenti kaymakamın kulağına gitti. Kaymakam Aka, Hüseyin Gülbaş'tan adının bulunduğu ajandayı yırtmasını veya karalamasını istedi. Hüseyin Gülbaş da Kaymakamın isminin bulunduğu ajandadaki sayfayı karaladı.'

Burhan Gülbaş kardeşler de ifadelerinde Özkaplan'ı doğruladı.

KAYMAKAM AKA'NIN MEKTUBUNDA ?ASIL SUÇLU BENİM' DİYE YAZIYOR

Kaymakam İsmail Aka'nın geride bıraktığı mektubunda bazı dikkat çekici bölümler şöyle:

?Bana, bu korkunç yanlışlığı Orhan (Burhan) Gülbaş yaptırdı. Suçlu her halükárda benim. Benim şahıs olarak çok mal varlığım olduğu düşünülebilir. Mal bildirim belgesinde her şey mevcut. Eğer bundan fazlası çıkarsa insanlar her konuda haklıdır. Kemer'de bir kooperatif, Karamürsel'de 326 metrekare arsa ve kızımın 2005 model Yaris arabası var. Diğer mülkler eşimin ve mirastan kalma.

Öncelikle eşimden, çocuklarımdan çok özür diliyorum. Onların beni nasıl biliyorlarsa öyle bilmelerini arzu ediyorum. Bu konuyu konuştuğum herkese, samimi düşüncemi aktarmıştım. Bu konuda yapılması gerekenlerin hepsini yaptım. Karamürsel'de hiç kimse şikayetçi olmadı.

Tüm suçlu Orhan Gülbaş ve kardeşi. Yalnız şunu söyleyeyim ki, bana şu kadar veririz demediler. Genellikle kazandıklarını, bazen de düştüğünü söylediler. Param 5.200.000 milyar kadar onlarda. Ben bunlara, 6 bir seferinde, 3 bir seferinde olmak üzere 9 milyar verdim. Ancak 3.800 milyar verdiler. O parayla banka borçlarımı kapayacaktım. Paramın 2.500.000 milyarını Salih Sağlam'ın kasasına koydum. Ama onun, Orhan Gülbaş'tan aldığımdan haberi yok. Paraların az bir kısmını bankaya yatırdım, diğeri üzerimde.

Gelecek olan kaymakam arkadaşa önerim, selamı bile ölçülü vermesi.'

Hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber