Dolandırıcı sahte başkomisere suçüstü

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 05 Ağustos 2009 16:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BOLU Belediyesi Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan'ı telefonla arayarak kendisini başkomiser olarak tanıtan kişi, bir hasta için 350 TL istedi. Yardımcı olabileklerini söyledikten sonra telefonu kapatan İhsan Ağcan polisi arayınca, sahte başkomiserin foyası ortaya çıktı. Parayı almak için belediyeye gelen dolandırıcıyı polis gözaltına aldı.

Bugün, Bolu Belediyesi Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan'ı telefonla arayan bir kişi, kendisini Bolu Emniyet Müdürlüğü'nde görevli başkomiser Mustafa Çınar olarak tanıtarak, bir hasta adına yardım topladığını, Vali'nin 500 TL yardımda bulunduğunu, Belediye Başkanı'ndan da aynı şekilde yardım beklediklerini söyleyerek 350 TL istedi. İhtiyaç sahibi kişiye yardım yapabileceklerini söyleyerek, tekrar kendisini aramasını isteyen İhsan Ağcan, telefonu kapattıktan sonra ilk iş olarak Emniyet Müdürlüğü'nü aradı. İhsan Ağcan, Mustafa Çınar isimli kişinin İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli olup olmadığını sorunca dolandırıcının foyası ortaya çıktı.

Bunun üzerine polisler suçüstü yapmak için belediyeye geldi. İhsan Ağcan kendisini arayan kişiye parayı Mali Hizmetler Müdürü Naim Ayhan'dan alabileceğini belirtti. Daha sonra Ağcan'ı tekrar arayan kişi işinin çıktığını, parayı hasta olan Mehmet isimli kişinin almaya geleceğini söyledi. Bir süre sonra Naim Ayhan'ın yanına gelen kişi seri numarası alınmış paraları alırken suçüstü yakalandı.

Telefonda önce kendini başkomiser, sonra da hasta kişi olarak tanıtan Mehmet Kökoğlu gözaltına alındı. Mehmet Kökoğlu'nun daha önce 8 dolandırıcılık suçundan sabıkası olduğu belirlenirken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber