TBMM Genel Kurulu yarın toplanıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Ağustos 2009 22:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Genel Kurulunda, AKP'ye düşen Meclis Başkanlık Divanı üyeleri belli oldu.

AKP Grubunda yapılan seçimlerin uzaması nedeniyle TBMM Genel Kuruluna 4 kez ara verildi.

Aranın ardından TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil başkanlığında toplanan Genel Kurulda, AKP'ye düşen Meclis başkanvekilleri, katip üyeler ve idare amirleri için seçim yapıldı.

Oylama sonucunda, Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil ve Kayseri Milletvekili Sadık Yakut, TBMM başkanvekilliğine seçildi.

Bingöl Milletvekili Yusuf Coşkun, Bolu Milletvekili Fatih Metin, Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Konya Milletvekili Harun Tüfekçi ve Van Milletvekili Gülşen Orhan katip üyeliklerine getirildi.

Adıyaman Milletvekili Fehmi Hüsrev Kutlu, Konya Milletvekili Orhan Erdem ve Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz de Meclis İdare Amirliği görevine seçildi.

Başkanvekili Nevzat Pakdil, TBMM'nin, yeterli sayıda üyenin talebi üzerine, Anayasa'nın 93 ve TBMM İçtüzüğü'nün 7. maddesi uyarınca, Cumhurbaşkanınca bir daha görüşülmek üzere geri gönderilen, 5920 sayılı İş Kanunu, İşsizlik Sigortası Kanunu ve Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunu görüşmek üzere toplantıya çağrıldığını belirterek, yarın saat 11.00'de toplanmak üzere birleşimi kapattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber