Hacılara yaş sınırı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 06 Ağustos 2009 07:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

istenecek hacı adaylarına yaş sınırı getirileceğini açıkladı. Sözcü, 65 yaş üstündekiler ile 12 yaş altındakilere hac ziyaretinin yasaklanacağını belirtti

Suudi Arabistan'ın dünyada salgın halini alan domuz gribiyle mücadele kapsamında, hacı adaylarından sağlık raporu isteyeceği bildirildi.

Suudi Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Halid El Mergalani, Associated Press (AP) ajansına yaptığı açıklamada, hacı adaylarından kronik bir rahatsızlıklarının bulunmadığına dair rapor ile birlikte ülkelerinde grip aşısı olduklarına ilişkin kanıt isteyeceklerini belirtti. Sözcü ayrıca, 65 yaşın üstündekilerle 12 yaşın altındakilerin hac ziyaretlerinin de yasaklanacağını ifade etti. Yeni şartların uzmanlara danışıldıktan sonra benimsendiğini belirten sözcü, bu şartları yerine getiremeyenlere vize verilmeyeceğini vurguladı. Sözcü El Mergalani, üst düzey Suudi yetkililer onaylar onaylamaz uygulanacak bu şartların hac ve umre ziyareti yapacaklardan isteneceğinin altını çizdi.

?Şartlar dengeli'

Suudi Sağlık Bakanı Abdullah El Rabiya da resmi Suudi ajansına (SPA) yaptığı açıklamada, yeni şartların ?dengeli, adil ve bilimsel? olduğunu savundu. El Rabiya, yeni şartların hac kotasını etkilemeyeceğini de sözlerine ekledi. Arap sağlık bakanları, iki hafta önce Mısır'ın başkenti Kahire'de kendi ülkelerinde benzer kısıtlamaları kabul etmişti. Suudi Arabistan'da domuz gribinden 6 kişi hayatını kaybetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber