Aksu: Memurların olduğu yerde rüşvet var

Haber Giriş : 09 Ocak 2005 10:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memurun olduğu yerde rüşvet var

Memur-Sen Başkanı Aksu, memurların olduğu her kuruluşta rüşvet bulunduğunu söyledi. Aksu, ?Okullarda, hastanelerde, memurların olduğu tüm kuruluşlarda böyle ilişkiler var. Gizli rüşvet halkasını kırmak için mücadele ediyoruz' dedi

MEMUR-SEN Başkanı Ahmet Aksu, Türkiye'de memurların olduğu her kuruluşta gizli rüşvetler olduğunu iddia ederek, Türkiye'deki bu gizli rüşvet halkasını kırmak için mücadele ettiklerini söyledi. Memur-Sen Hatay İl Temsilciliği'ni ziyaret eden Aksu, İl Temsilcisi Ahmet Hamdi Ayan'la birlikte basın toplantısı düzenledi. Ayan, toplantıda, Altınözü Kaymakamı Ahmet Çırakoğlu'nun özel bir bankayla anlaşma yaparak, ilçedeki memurların işlemlerini bu bankadan yapmalarını yönünde dayatmalarda bulunduğu belirtti.

KAYMAKAM TEHDİDİ

ALTINÖZÜ Kaymakamlığı çalışanların iradesi dışında, şubesi olmayan bir bankaya yönlendirildiklerini de kaydeden Ayan, ?Kaymakam, karşı çıkan Eğitim-Bir-Sen İlçe Temsilcisi'ni tehdit etmiştir. Bunu kabul edemeyiz. Statükodan korksaydık, Memur-Sen'ci olmazdık' dedi. Ayan'ın sözleri üzerine Aksu, bunun yerel bir sorun olmadığını kaydederek, ?Bu Türkiye'deki görülmeyen rüşvet zincirinin halkasıdır. Okullarda hastanelerde, devlet memurlarının olduğu tüm kuruluşlarda böyle ilişkiler var' dedi.

BAKAN'A ŞİKAYET...

BANKALARIN kendileri ile çalışılması şartıyla araba, bilgi işlem malzemeleri verdiğini kaydeden Aksu, ?Bunlar görülmeyen gizli rüşvetler' diye konuştu. Bankaların rekabetinin kamu kuruluşlarına yansıdığını da kaydeden Aksu, ?Bu olay kaymakamın sicilini lekeleyecektir. Kaymakamı uyarıyoruz' dedi. Türkiye'de böyle şeylere tenezzül edilmesini kabul edemeyeceklerini de ifade eden Aksu, konuyu bakanlara ileteceklerini, gizli rüşvetin peşinde olduklarını ifade etti.

ASKERi HASTANELER DE DEVREDiLMELi

AHMET Aksu, SSK Hastaneleri'nin Sağlık Bakanlığı'na devri konusuna da değindi. Devrin, olumlu tarafları olduğunu fakat eksik yönlerinin de bulunduğunu ifade eden Aksu, ?Anayasa'nın 56. maddesi açık. ?Sağlık hizmetleri tek elden yürütülür' der. SSK'nın Sağlık Bakanlığı'na devredilmesinin kapsamı genişletilmeli. Askeri hastaneler, üniversite ve belediye hastaneleri de devredilmeli, tüm sağlık hizmetleri tek çatı altında birleşmeli' dedi. Türkiye'nin yıllık yüzde 5.2 olan büyüme hızının memur maaşlarına da yansıtılması gerektiğini savunan Aksu, sendika olarak Güney Asya'da yaşanan deprem ve tsunami felaketinden zarar görenler için ayni ve maddi yardım kampanyası başlattıklarını da sözlerine ekledi.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber