Işıkara: Doğa depremi haber verir...

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ağustos 2009 17:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir depremin ne zaman olacağını söylemenin mümkün olmadığına vurgu yapan Kandilli Rasathanesi eski Müdürü Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, "Depremlerin önceden belirlenmesi dendiği zaman bir depremin nerede, ne büyüklükte ve ne zaman olacağını söyleyebilmek demektir. Nerede ve ne büyüklükte olabileceğini bilim söyleyebiliyor. Ama maalesef ne zaman olacağını söyleyemiyor. Dolayısıyla böyle bir öngörü bulunduğu zaman o öngörüde bulunanların zamanı söylemesi zorunludur.'' dedi

Türkiye Kızılay Derneği'nin 'Türkiye'nin Afeti: 10. Yıl Anma Etkinlikleri Projesi' çerçevesinde 'Deprem Aklımızda Hayat Önümüzde' sloganıyla bisiklet turu başlatıldı.

Program kapsamında Erzincan'da bulunan Mete Işıkara, 30 Temmuz'da merkez üssü Erzincan'ın Çağlayan beldesinde meydana gelen deprem öncesi Ekşisu mesire alanında bulunan termal sudaki değişikliğin bir haberci olacağını ancak zaman verilemeyeceğini söyledi.

Gazetecilerin doğal olayların depremin belirtisi olup olmayacağı sorusu üzerine ise Işıkara, "Tabiki var. Bunlar öncü belirtilerden birileridir. Ama o öncü belirtiyi görseniz bile zamanı söyleyemeyiz. Doğa öncü belirti veriyor. Ama maalesef zamanı söylemiyor.'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber