Borcunu ödeyemeyen muhtar böbreğini satıyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ağustos 2009 19:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde Kocaoğlan Mahalle Muhtarlığı yapan 40 yaşındaki Fehmi Durur, borçlarını ödemek için böbreğini satışa çıkardığını söyledi.

Ekonomik kriz, ardından işsiz kalması ve bir arkadaşına kredi kartını kullandırması sonucunda borç batağına gömülen Fehmi Durur, borçlarını ödemek için evini, motosikletini sattı ama tamamını kapatamayınca en son böbreğinden vazgeçerek böbreğini satışa çıkardı.

Kocaoğlan Mahallesi'nde 2 dönemdir muhtarlık yapan ve çevresi tarafından sevilen biri olarak bilinen Fehmi Durur'un, güvendiği bir arkadaşına kredi kartını kullandırması bütün hayatını değiştirdi. Kredi kartını kullanan arkadaşının borcunu ödememesi sonucu giderek faizlenen ve artan borcu ödemeyen Fehmi Durur, bu borcu ödemek için Esnaf Kefalet Kooperatifi'nden borç aldığını fakat geliri olmadığı için bu borcu da ödeyemediğini belirterek, bu borçların katlanarak attığını söyledi. Giderek artan borçlarını ödemek için bazı arkadaşlarının kredi kartını kullandığını ifade eden Durur, "Borçlarımı ödemek için yeniden, tekrar borç almak zorunda kaldım. Ancak saat sattığım bir dükkanım vardı ama satış olmadığı için kapattım. Gelir olmayınca borçlarımı ödeyemedim. Artan borçlarımı ödemek için bir Antep evim vardı 33 bin TL'ye sattım. Borçlarımın ancak bir kısmını kapatabildim. İş de bulamayınca artık son çare olarak böbreğimi satarak borçlarımı ödemek istedim. Bursa'dan ve Antalya'dan arayanlar oldu. Gittim ama satamadım. Hiç umudum kalmadı. Borçlarımı ödemek için böbreğimi satmak istiyorum" dedi.

Evli ve 4 çocuk babası olan Fehmi Durur'un felçli annesi Münevver Durur ise oğlunun durumunu anlatırken gözyaşlarını tutamıyor. Oğlunun daha önce intihara teşebbüs ettiğini ve arkadaşları tarafından kurtarıldığını anlatan Münevver Durur, gözyaşları içinde ailecek çok perişan olduklarını, diğer oğlunun evine sığındıklarını fakat hiçbir yerden gelirleri olmadığı için elektrik ve su faturalarını bile ödeyemediklerini söyledi.

Oğlunun böbreğini satmasını isteyen Münevver Durur, oğluna engel olamadığını belirterek, "Böbreğini satarsa yarım kalır o zaman çalışamaz. Ama borçlarını ödemek için böbreğini satmaya bile razı oldu. Daha önce intihar etti arkadaşları kurtardı. Borçlular her gün kapıya dayanıyor. Oğlum çevresi tarafından sevilen, sayılan bir kişiydi. Bu duruma dayanamıyor. Borçlarını ödemek için böbreğinden vazgeçti. Böbreğini satarak borçlarını ödemek istiyor" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber