Gelibolu'daki yangın kontrol altına alındı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Ağustos 2009 14:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde ormanlık alanda yangın çıktı. Alevler şiddetli rüzgar nedeniyle durdurulamazken, yangın nedeniyle Gelibolu -Eceabat karayolu ulaşıma kapatıldı.

Alınan bilgiye göre, Gelibolu yolu üzerinde Cennet koyu mevkisindeki ağaçlandırma sahasında çıktığı belirtilen yangın nedeniyle, bölgeye itfaiye ekipleri, Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğünden yangın söndürme uçak ve helikopterleri ile arazözler sevk edildi.

Ormanlık alanda çıkan yangının, rüzgarın da etkisiyle büyümesinden endişe ediliyor.

YANGININ 2 AYRI NOKTADA DEVAM ETTİĞİ, ZAMAN ZAMAN BAŞKA BÖLGELERE DE SIÇRAMALAR OLDUĞU BİLDİRİLDİ

Çanakkale'nin Eceabat ile Gelibolu ilçeleri arasındaki ormanlık alanda çıkan yangının 2 ayrı noktada devam ettiği, zaman zaman başka bölgelere de sıçramalar olduğu belirtildi.

Çanakkale Orman Bölge Müdürü Mustafa Demirel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cennet Koyu mevkisinde başlayan yangına 9 helikopter ve 2 uçağın havadan müdahale edildiğini, karadan da 20 arazöz ve diğer ekiplerin söndürme çalışmalarına katıldığını belirtti.

Demirel, yangının 2 ayrı noktada devam ettiğini, zaman zaman başka bölgelere de sıçramalar olduğunu söyledi.

Yangının kontrol altına alınmaya çalışıldığını beliren Mustafa Demirel, çevre il ve ilçelerden yardım talep ettiklerini, başta İstanbul ve İzmir olmak üzere birçok noktadan ekiplerin bölgeye hareket ettiğini kaydetti.

Bölgeye gelen 2. Kolordu Komutanlığı birlikleri de iş makineleriyle çalışmalara katılıyor.

Gelibolu Kaymakamı Adnan Çakıroğlu, İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Üstün ve diğer yetkililer de yangın bölgesinde çalışmaları takip ediyor.

Gelibolu'daki yangın kontrol altında

Çanakkale Valisi Abdülkadir Atalık, Eceabat ile Gelibolu arasındaki ormanlık alanda çıkan yangının önemli ölçüde kontrol altına alındığını, yangının tek bir noktada sürdüğünü bildirdi.

Vali Atalık, Edirne'ye giderken geçtiği Çanakkale'de valilikte kendisini ziyaret eden Edirne Valisi Mustafa Büyük ile yangın bölgesine gitti.

İncelemelerde bulunan Atalık ve Büyük'e, burada bulunan Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait yangın yönetim aracında çalışmalarla ilgili bilgi verildi.

Çanakkale Valisi Atalık, gazetecilere yaptığı açıklamada, Gelibolu Cennet koyu mevkisinde saat 12.08'de başlayan yangını kontrol altına alma çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Yangının başlangıç nedeninin şu an için bilinmediğini, çeşitli duyumların olduğunu ve bunun da soruşturulduğunu ifade eden Atalık, şöyle konuştu:

''Ekiplerimiz yangının ardından hemen müdahaleye başlamıştır. Şu ana kadar Orman Bölge Müdürlüğüne ait, çeşitli illerden gelen 6 helikopter, 2 amfibik uçak, Türk Hava Kurumu'a ait 4 su atar uçak, bunun dışında, Türk Silahlı Kuvvetlerimizinki dahil 5 dozer, toplam 25 arazöz, 100 kadar orman işçisi ve 30 kadar da yine Orman Bölge Müdürlüğümüzün teknik personeli yangına müdahale ediyorlar. Yangının etkili olduğu alan 10 hektar kadar. Şu ana kadar sadece tahmin edebiliyoruz. 10 hektar kadar orman ve ziraat arazisi, tamamen orman arazisi de değil. Bu arazinin de birkaç hektarlık bölümü kaliteli orman. Diğer kısım bozuk ormanlar. Yangının önemli bir kısmı kontrol altına alındı. Tek bir noktada, tepede yangın sürüyor. Onu da ümit ediyoruz ki, bugün kısa sürede kontrol altına alırız.''

Vali Atalık, gazetecilerin yangının çıkış nedenine ilişkin sorusuna, ''Şu anda net bir bilgi yok. Jandarmamız bu konuyla ilgili araştırma yapıyor'' diye yanıt verdi.

''Kundaklama söz konusu olabilir mi?'' sorusunu, ''Şu an için onu da bilmiyoruz'' şeklinde yanıtlayan Atalık, gözaltına alınan bir kişinin olduğu yönünde duyumların olduğunun hatırlatılması üzerine de, ''Yakalanma değil, ifade alınacak tabi. Daha o konuda henüz net bir şey yok, kimseyi suçlamayalım'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber