Sendikalar, MEB yönetici atama yönetmeliğini eleştirdi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 14 Ağustos 2009 08:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEB'in yeni yönetmeliğine göre, aynı okulda 5 yıl görev yapan müdürlerin yeri değiştirilecek. Üniversite mezunu olmayanlar ile en az 3 yıl kadrolu olmayanlar yönetici olamayacak

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) eğitim kurumları yöneticilerinin atama ve yer değiştirmelerine ilişkin yönetmeliğine göre, aynı okulda 5 yıl süreyle görev yapan müdürler rotasyona uğrayacak.

Eşitlik ve liyakat kriterlerine uymadığı gerekçesiyle yargı kararlarıyla iptal edilen MEB Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama ve Yer Değiştirmelerine İlişkin Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmeliğe göre; yükseköğretim mezunu olmayanlar ile en az 3 yıl kadrolu olmayanlar yönetici olamayacak.

Üç yıllık sicil notu ortalaması olumlu olmayanlar ile üç yıllık hizmet süresi içinde adli veya idari soruşturma sonucu görevden alınmış olanlar da yönetici olamayacak. Zorunlu çalışma yükümlülüğünü tamamlamamış olanlar, zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen yerler dışına yönetici olarak atanamayacak. Aynı eğitim kurumunda 5 yıl müdürlük görevini yürütenler zorunlu yer değiştirme suretiyle başka eğitim kurumlarına müdür olarak atanacaklar. Zorunlu yer değiştirmeler temmuz ve ağustos aylarında yapılacak.

Sendikalar tepkili

Sendikalar, kadrolaşmaya açık olduğu, sübjektif kriterler içerdiği, bilgisayarla yapılacak atamalarda cemaat ve tarikatların etkili olacağı gerekçeleriyle yönetmeliğe tepki gösterdi.

Zübeyde Kılıç (Eğitim-Sen Genel Başkanı): Asıl olan, liyakat kriterleri esas alınarak atama yapılmasıdır. Yönetmelik değişikliği, kadrolaşmaya açık, sübjektif kriterleri içermektedir.

İsmail Koncuk (Türk Eğitim Sen Genel Başkanı): Aynı okulda 5 yıl süreyle görev yapan müdürlere 10 tercih hakkı veriliyor. Tercih hakkı verilmesi güzel bir uygulama ancak bilgisayar kurası şaibedir.

Yüksel Adıbelli (Eğitim-İş Genel Başkanı): Eğitim kurumları laik eğitimden çıkarılmış, okullar tarikatlara ve cemaatlere teslim edilmiş. Şimdi de bilgisayar ortamında yönetici ataması yapacaklar. Buna kargalar bile güler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber