18 Ağustos 2009'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Ağustos 2009 09:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TOBB ve DEİK tarafından Katar Emiri Şeyh Hamad Bin Khalifa Al Thani onuruna Çırağan Palance Kempinski Oteli'nde verilecek çalışma kahvaltısına katılacak.

- Cumhurbaşkanı Gül, İstanbul'dan Ankara'ya dönüşünde, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'i Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

2- Ekonomi Koordinasyon Kurulu, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın başkanlığında Şanlıurfa'da toplanacak.

- Devlet Bakanları Cevdet Yılmaz, Zafer Çağlayan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer ile Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun da katılacağı toplantının ardından Bakanlar, Balıklıgöl Yerleşkesi'nde, DSİ'nin "Aşağı Mardin Ana Kanalı"nın temel atma törenine katılacak.

3- İçişleri Bakanı Beşir Atalay, İstanbul'da DİSK Genel Merkezini ziyaret edecek, TÜSİAD heyetiyle görüşecek.

4- Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde el bombasının kazayla patlaması sonucu şehit olan askerler son yolculuklarına uğurlanıyor.

5- "Dumansız Hava Sahası..."

- "Tütün ürünlerinin tüketilmesi" yasağının stadyumlarda ve spor sahalarında da en uygun ve doğru şekilde uygulanmasını sağlamak amacıyla İstanbul Swissotel'de toplantı yapılacak.

- Toplantıya, spordan sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ve Kulüpler Birliği Vakfı üyesi kulüplerin yöneticileri katılacak.

6- Merkez Bankası Para Politikası Kurulu Ankara'da toplanıyor.

- Kurul kararı ve kısa gerekçesinin toplantıdan sonra açıklanması bekleniyor.

7- Hazine, 5 yıl vadeli TÜFE'ye endeksli tahvil ihalesi yapacak.

8- DSP Genel Başkanı Masum Türker, Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu Başkanı Ayhan Çivi ve beraberindeki heyetle parti genel merkezinde görüşecek.

9- "Türkiye'nin Afeti: 10. Yıl Anma Etkinlikleri" çerçevesinde gerçekleştirilen "Uluslararası Deprem Sempozyumu Kocaeli 2009"a Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi'nde devam edilecek.

10- Toplantı... Tören...

- Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi üyeleri, genetiği değiştirilmiş organizmalar konusunda açıklama yapacak.

- Türk Hava Kurumundan pilotaj eğitimi alan 14 pilot adayı, Türkkuşu Etimesgut tesislerinde törenle brövelerini takacak.

- İzmir Ticaret Odası ile Bank Asya arasında, oda üyelerine uygun koşulla kredi sağlanmasına ilişkin protokol imzalanacak.

11- Dünya Atletizm Şampiyonası Almanya'nın başkenti Berlin'de sürüyor.

- Türk sporculardan Ercüment Olgundeniz erkekler disk atma, Nevin Yanıt bayanlar 100 metre engelli ile Almitu Bekele Degfa bayanlar 1500 metre seçmelerinde mücadele edecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber