Öğretmen-polis işten mi atıldı, maaş mı almadı!..Bunların hiçbiri olmadı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Ağustos 2009 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

'Ekonomik krizden etkilendik' diyen kamu çalışanlarına cevap veren Sanayi ve Ticaret Bakanı Ergün, 'Onlara soruyorum vali, öğretmen, polis krizde işten mi atıldı, maaş alamadı mı' şeklinde konuştu

SANAYİ ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, ekonomik krizden etkilendiklerini belirten kamu çalışanlarına tepki gösterdi. Küresel ekonomik krizin ABD'nin finans sektörünün çökmesiyle başladığını ve tüm dünyayı olumsuz etkilediğini ifade eden Ergün şunları söyledi: Krizden etkilenmedik demek doğru olmaz. Ancak, krizin etkisi 1, dedikodusu 5 etkiliyor. Kamuda çalışanlar sürekli krizden etkilendiklerini söylüyor. Şimdi soruyorum vali, öğretmen, polis ve diğer kamu görevlileri işten mi atıldı? Maaşlarını mı almadı? Bunların hiçbiri olmadı. Hatta fiyatlar düştüğü için alım güçleri de arttı. Bu durum uçağın türbulansa girmesi gibi. Burada ne pilotun, ne teknik elemanların, ne de yolcuların hatası var. Son aylarda Türkiye ekonomisi yeniden rayına oturdu. Kimsenin panik yapmasına gerek kalmadı.

ÖZEL SEKTÖR KALKINDIRACAK

ANTAKYA Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) gerçekleştirdiği toplantıda konuşan Bakan Ergün, Türkiye'nin küçük, orta ve büyük özel sektör yatırımcılarının eliyle kalkınacağını söyledi. Son yıllarda devletin rolünün değiştiğini, özel sektörün önünü açtığı ve teşvik ettiğini ifade eden Ergün, şöyle devam etti: Türkiye, özel sektör eliyle kalkınacak. Devlet bundan böyle ayakkabı fabrikası kurmayacak, girişimcinin önünü açacak, düzenleyeceği ve denetleyici görev yapacaktır. Yeraltı ve petrol zenginliğimiz yok. Yakın hedefte insan gücü, siyasi potansiyel, coğrafi konum ve iklim avantajını kullanarak dünyaya mal satacak ülke olacağız. Özel sektör kendini özgür hissetmeli, üzerinde ağırlık ve baskılar olan yatırımcı küser veya yatırımını başka ülkeye kaydırır. Bunun önüne geçmek için yatırımcılara her türlü kolaylığı sağlayacağız. Günümüzde 250'den fazla eleman çalıştıran ve 25 milyondan fazla ciro yapan 2 bin 200 firma var. Bu gibi büyük işletme sayısını 10 binlere taşırsak bizi kimse durduramaz.

Dünyayı bekleyen 3 tehlike

TEKNOPARK girişimcilerine karşılıksız destek verdiklerini hatırlatan Ergün, 'Bilgiyi teknolojiye ve ürüne çevirmek istiyoruz. Şu ana kadar 82 proje için lisans üstü ve doktora eğitimi yapan 82 kişiye 100'er bin lira karşılıksız 'teknogirişim sermayesi' verdik. Bazı kimseler bize kızdı. Biz de onlara 'yıllardır çeşitli şekilde paralar çarçur edilmiş. Hiç olmazsa paramızı kafası çalışanlar batırsın dedik'' diye konuştu. Ergün, dünyayı bekleyen 3 tehlikenin gıda, su ve enerji güvenliği olduğunu, Türkiye'nin bu konularda önlemler aldığını da sözlerine ekledi.

Sanayici-üniversite işbirliği sağlayacağız

SANAYİCİLERİN ve üniversitelerin işbirliği yapmaları gerektiğini belirten Ergün, 'Üzülerek söylemek gerekirse üniversiteler sanayicilere küsmüş, sanayiciler de üniversitelerin yararına inanmıyor. Bakanlık olarak sanayici ile üniversiteleri buluşturarak koordineli çalışmalarını sağlayacağız. Bu, ülke ekonomisine önemli katkı sağlayacak. Bilgi makineden geçerek yeni ürünler sağlayacak. Şu anda sanayici ve üniversite işbirliğiyle 120 proje var. Bakanlık olarak bunları 3 yıl destekleyeceğiz'' dedi. Yakın zamanda yalnızca TÜBİTAK ile ODTÜ'de teknopark bulunduğuna dikkati çeken Ergün, günümüzde bu sayının 35'e ulaştığını, yıl sonuna kadar da 50'ye çıkacağını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber