2 kişilik kadroya 154 kadın başvurdu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Ağustos 2009 15:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Burdur Belediyesi'nin park ve bahçelerde 4 ay süreyle çalıştıracağı 2 kadın işçi kadrosu için 154 kişi müracaat etti. Türkiye İş Kurumu'nun (İş-Kur) Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında alınacak işçiler saatler süren bekleyiş sonunda kurayla belirlendi.

Türkiye İş Kurumu'nun 2008 yılında işsizliği önlemek amacıyla başlattığı program kapsamında Burdur Belediyesi'ne 43'ü erkek, 2'si ise kadın olmak üzere 45 kişilik kadro verildi. Belediye bünyesindeki park bahçe ve refüjlerin bakımını yapmak üzere çalıştırılacak kadrolar için 160'ı erkek, 154'ü kadın toplam 314 kişi müracaat etti. Burdur Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde alınacak işçiler kura ile belirlendi. Noter huzurunda gerçekleştirilen işçi alımında ilk olarak bayanların kura çekimi gerçekleştirildi. Listeye adı yazılanlar ile kura kâğıtlarına yazılanlar karşılaştırıldı. Kura kâğıtları katlandıktan sonra listedeki sayı ile kura kâğıtlarındaki sayının birbirini tutmadığı anlaşıldı. Katlanan kura kâğıtları tek tek yeniden açılarak liste baştan kontrol edildi.

Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya tarafından yapılan ilk kura çekiminde Fatma Tekin ile Perihan Uğur çıktı. Kurada isimleri çıkan tadınlar büyük mutluluk yaşarken diğerleri salondan üzüntüyle ayrıldı. Daha sonra 43 erkek işçi adayının kurası çekildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber