Mideyi tıka basa doldurmak ülser ve gastride davetiye çıkarıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Ağustos 2009 16:48, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Manavgat Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Emin Canan, mide hastalıklarının yüzde 90'nın dengesiz beslenme ve tıka basa yemekten kaynakladığını söyledi. Canan, iftarda yağlı ve haddinden fazla yiyen kilolu kişilerde kalp krizi riskinin arttığına dikkat çekti.

Orucun sıvı gıdalarla açılmasının önemini vurgulayan Op.Dr. Emin Canan, bir anda bütün yemek çeşitlerinden yemenin yanlış olduğunu kaydetti.Gelişi güzel yemek yeme ve dengesiz yemek yeme alışkanlığının ülser ve gastrit gibi mide hastalıklarını tetiklediğine dikkat çeken Canan, bu güne kadar yaptığı mide ameliyatlarının yüzde 90'nın dengesiz beslenmeye bağlı olduğunu dile getirdi.

Ramazan'da yüksek tansiyon ve şeker hastalarının tatlı ve tuzlu gıdalardan uzak durmasını isteyen Canan, "İftar sonrası fazla yemek yiyerek midemize yüklenmeyelim. 30 dakika yemek yedikten sonra biraz dinlenelim. Bir saat sonra yeniden yemek yiyelim. İftar sonra 'canım istedi' diyerek mideyi tıka basa doldurmak, aşırı kilolu kişilerde kalp krizine neden olabilir. Mideyi haddinden fazla doldurmanın hiç bir faydası yok. Ne kadar doldurursak dolduralım, 2,5 saat sonra yeniden boşalacak. Mideyi dinlendirsek çoğu hastalıkların kendiliğinden yok olacağını görürüz." diye konuştu.

Özel Sevgi Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Cemil Er de, bütün hastalıkların ağız ve mide yoluyla bulaştığını ifade etti. Mideyi her türlü yiyecekle doldurmanın hastalıklara özel davetiye göndermek olduğunu vurgulayan Er, dengeli beslenen kişilerde, genelde ülser ve gastrite rastlanmadığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber