KESK çalışanları Başkent'te 1 saatlik iş bıraktı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Ağustos 2009 14:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyesi bir grup, hükümetin toplu iş sözleşmesi ve grev hakkı yerine toplu sözleşmede ısrar ettiğini belirterek, durumu protesto etmek için Ankara'da 1 saatlik iş bırakma eylemi yaptı.

KESK üyesi çok sayıdaki sendika çalışanları, hükümet ile sendikalar arasında devam eden toplu görüşmeleri protesto etmek için saat 11.00 ile 12.00 arasında 1 saatlik iş bırakma eylemi yaptı. İş bırakma eylemi ardından Çankaya Belediyesi önünde toplanan eylemciler, basın açıklaması yapmak için Sakarya Caddesi'ne yüremek istedi. Eylemcilerle polis arasında yürüyüş güzargahı konusunda uzun süre anlaşmazlık yaşandı. Eylemciler, daha sonra polisle yaptıkları görüşmeler sonucu Sakarya Caddesi'ne yürüdüler.

Sakarya Caddesi'ne ulaşan grup adına bir açıklama yapan KESK Genel Başkanı Sami Evren, toplu görüşmelerin şimdiye kadar yapılan oturumlarında, üzerinde durulan konular ve kamu emekçilerinin talepleri yönünde hiçbir somut ilerleme sağlanamadığını belirtti. Evren, toplu görüşmelerin bir sohbet toplantısı olmanın ötesinde anlam taşımadığını savundu.

Toplu görüşmelerde KESK olarak tüm emekçi ve emeklilere bin 500 lira temel ücret talep ettiklerini ifade eden Evren, yapılan toplu görüşmelerde hükümet tarafının sendikaların isteği olan toplu iş sözleşmesi ve grev hakkını yok saymaya çalıştığını ve bunun kabul edilemez olduğunu söyledi. Yapılan basın açıklamasının ardından KESK üyesi eylemciler olaysız bir şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber