Sahte istihbaratçı yakayı ele verdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Ağustos 2009 15:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çorum'un Sungurlu ilçesinde kendisini istihbaratçı olarak tanıtarak kamu kurum ve kuruluşlarından bilgi aldığı ve vatandaşların üzerini aradığı iddia edilen kişi gözaltına alındı.

Sungurlu Kaymakamı Hulusi Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu olduğu öğrenilen, ilçeye bağlı Çavuş köyü nüfusuna kayıtlı Bülent B'nin (31) 3 gün önce ilçeye geldiğini ve kamu kurumlarına giderek kendisini jandarma istihbarat personeli olarak tanıttığını söyledi.

Kaymakam Şahin, kamu kurumlarından bilgi alan Bülent B'nin bazı kurumlardaki yetkilileri ''işlerini düzgün yapmadıkları takdirde ceza keseceği'' yönünde tehdit ettiğini ifade etti.

Şahin, sokaktaki vatandaşları durdurarak istihbaratçı olduğunu söyleyen ve vatandaşların üzerini arayan Bülent B'nin, vatandaşların üzerinden çıkan kesici aletlere ceza keseceğini söyleyerek el koyduğunu, son olarak Lise Caddesi'nde 3 gencin üzerini arayarak çakılarını aldığını belirtti.

Gençlerin şikayeti üzerine Bülent B'nin yakalanması için çalışma başlatıldığını, Lise Caddesi'nde bir internet kafede arama yaparken yakalanan zanlının müşterileri kafeden çıkarıp bilgisayarları kontrol ettiğinin öğrenildiğini kaydeden Şahin, ''Bu kişinin akli dengesinin yerinde olmadığını zannediyorum. Polisçilik oynamış'' diye konuştu.

Adliyeye sevk edilen Bülent B'nin çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı, üzerinde 1 bıçak bulunduğu bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber