Sağlık Müdürlüğü, 'Sedye skandalı'yla ilgili soruşturma başlattı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Ağustos 2009 17:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, Bahçelievler'de trafik kazası sonrası bacağı kırılan 14 yaşındaki Abdulmelik Tanrıverdi'nin kaldırıldığı hastanede yakınlarından sedye istendiği iddialarıyla ilgili soruşturma başlattı.

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, bazı medya kuruluşlarında "Sedye getirirseniz tedaviye başlanır" başlıklı habere yer verildiği hatırlatıldı. Acil vakalara yapılacak müdahaleler ile ilgili Haziran 2008 tarihinde yayınlanan 26918 sayılı Acil sağlık Hizmetleri Sunumu Genelgesi'nde "Hiçbir sağlık kuruluşu acil olarak gelen hastalara yeterli personeli veya donanımı olmadığı, ilgili birimi veya boş yatağı bulunmadığı, hastanın sağlık güvencesi olmadığı ve benzeri sebepler ile gerekli acil tıbbi müdahaleyi yapmaktan kaçınmayacaktır" ibaresinin bulunduğunu belirtilen açıklamada, "İlgili genelge doğrultusunda 25 Ağustos 2009 tarihinde trafik kazası sonrasında İlimizde ki bazı hastanelere başvurduğu ve kabul edilmediği iddia edilen AbduImeJik Tannverdi (14) isimli yaralının durumu ile alakalı Müdürlüğümüz tarafından ilgili hastaneler hakkında soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyunun bilgilendirilmesi hususunda bilgilerinize saygılarımızla sunarız." ifadeleri yer aldı.

Bahçelievler'de dün iftar saatinden hemen sonra meydana gelen olayda, Abdulmelik Tanrıverdi'ye Yenibosna'da taksi çarpmıştı. Kaza sonrası Tanrıverdi'nin iki hastane tarafından 'yer olmadığı' gerekçesiyle kabul edilmediği, son olarak kaldırıldığı İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ise "Sedye ve boş oda yok. Sedye getirirseniz bakarız. Ya da tekerlekli sandalyede 10-15 gün bekleme ihtimali var." cevabı verildiği iddia edilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber