Zabıta vakfının önemli başarısı

Kaynak : Yeni Asya
Haber Giriş : 31 Ağustos 2009 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ŞÜKRULLAH DOLU

Elde ettiği gelir ile Türkiye'nin en büyük finansal kuruluşlarından biri olan Merkez Bankası (MB) Mensupları Sosyal Güvenlik ve Yardımlaşma Sandığı Vakfı, gelirlerini gizlediği gerekçesiyle Maliye Bakanlığı tarafından 3 milyar TL ile rekor cezaya çarptırılırken, Belediye Zabıta Dayanışma Vakfı (BEZADAV), en çok vergi

verenler listesine girerek teşekkür beratı aldı. 2008 yılında 2 milyon TL ciro yaptıklarını ve 80 bin TL vergi ödediklerini belirten BEZADAV Genel Müdürü Yavuz Çakır, ?İstanbul Fatih bölgesinde en çok vergi veren 100 mükellef listesine 91. sıradan girdik? dedi.

ÖZEL KIYAFET ÜRETİYOR

1996 yılında kurulan BEZEDAV'ın iktisadi işletmesi olarak 2007 yılında işe sıfır sermaye ile başladıklarını anlatan Yavuz Çakır, ana faaliyet kollarının zabıta elbisesi gibi özel kıyafet üretimi olduğunu bilgisini vererek şöyle devam etti: ?2008'deki 2 milyon TL'lik cironun 1 milyon 400 binini tekstilden, 100 bin TL'si otoparktan, kalanı da diğer faaliyetlerimizle gerçekleştirdik.? Türkiye çapındaki 300 belediye yanında özel sektöre de iş kıyafeti üretimi yaptıklarını dile getiren Çakır, 1 milyon 400 bin TL'lik tekstil cirosunun 250 bin TL'sini özel sektöre satışla elde ettiklerini ifade etti. Yavuz Çakır, 2009 toplam ciro hedeflerinin 3 milyon 500 bin TL olduğunu kaydetti.

FABRİKASINI DA KURACAK

600 milyon TL'lik büyük bir pazarda 2 yıllık deneyimle büyük firmalarla rekabet ettiklerini vurgulayan Yavuz Çakır, fabrika kurma planları da bulunduğunu belirterek şöyle devam etti: ?Kumaşı herhangi bir bayiden almak yerine güneşten solmamazlık gibi ihtiyacımıza özel olarak kumaş fabrikalarında ürettiriyoruz. Bunu iyice oturttuktan sonra şu anda fason yaptırdığımız konfeksiyon üretimini, Anadolu'da kuracağımız kendi tesislerimizde yapmayı hedefliyoruz. Bunun için teşvik kapsamındaki illeri inceliyoruz. Yaklaşık 400 bin TL'lik yatırım için İstanbul'a yakın olan Kocaeli ve Kastamonu gibi iller ön plana çıkıyor.?

Zabıtaya faizsiz BORÇ VERİYOR

BEZADAV'a mevcut vakıf senedine göre sadece İstanbul'daki zabıtalar 3 TL'lik aidatla üye olabiliyor, ancak mahkeme kararıyla yapılan değişiklikle Türkiye'nin her tarafından üye olunabilecek. Ankara gibi bazı merkezlerde de şube açmayı hedefleyen vakıf, üye zabıtalara faizsiz bin TL borç para veriyor. 5 eşit taksitle borcunu geri ödeyen zabıta, yeniden borç alabiliyor. Aylık çıkardığı Zabıta gazetesini Türkiye çapındaki bütün zabıtalara ücretsiz olarak gönderen vakıf, üyelerine evlilik, doğum ve sağlık yardımı da yapıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber