Bursa'da kamu kurumlarına geçici işçi alınacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ağustos 2009 18:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümet tarafından ülke genelinde uygulamaya konulan 'Toplum yararına uygulanan program' çerçevesinde Bursa'da 546 TL maaşla 1509 kişi 6 aylığına işe alınacak.

Bursa Valisi Şahabettin Harput, düzenlediği basın toplantısında ülke genelinde uygulamaya konulan toplum yararına program çerçevesinde Bursa'da da kamu kurumlarına geçici işçi alınacağını belirtti. Harput, bu çerçevede daha önce Bursa'da faaliyete başladıklarını hatırlatarak, özellikle ekonomik kirizden dolayı zor duruma düşmüş olan vatandaşların sıkıntılarını gidermek istediklerini söyledi. Harput, toplum yararına olan projeleri hayata geçirerek kamu hizmetleri ve çevre hizmetleri başta olmak üzere ihtiyaç duyulan hizmetlerinde gerçekleşmesi adına toplum yararına çalışma programını planlayarak gündeme aldıklarını ifade etti.

Valilik olarak kaymakamlar, il müdürleri ve belediye başkanlarını toplantıya çağırarak kendilerinden bu konuda proje hazırlamalarını istediklerini belirten Vali Harput, "Özellikle vasıfsız ve 18 yaşını dolduran kadın erkek herkese açık olmak üzere hazırlanan projelere destek vereceğimizi söyledik. Bize 14 Ağustos'a kadar 196 proje geldi. Bu projeler değerlendirilerek, öncelikli olarak 72 proje belirlendi. Bunların da 21 tanesi kamu kurumlarında geçici süreli temizlik ve güvenlik gibi hizmetlerde kullanılacak. 18 proje çevre temizliği için belirlendi. 17 proje kaldırım gibi kamusal altyapı hizmetleri için ayrıldı. park ve çevre düzenlenmesi için 10 proje, ağaçlandırma için 4 proje ve restorasyon için ise 2 proje belirlenerek ayrıldı. Böylece toplam 72 projeye; 2009 yılı için 7 milyon 423 bin TL bütçe ayrıldı. Bu kapsamda 1509 vatandaşımızın 6 aya kadar istihdamı hedeflenmekte." dedi.

Uygun görülen projelerin ilgili birimlere bildirildiğini ve Eylül ayı ile birlikte duyuru ve ilanlarla işe alımların başlayacağını belirten Vali Harput, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kaymakamlık ve ilgili birimler kabul gören projesini hemen ilana verecek ve gereken sayıda işçi gelip buna müracaat edecek ve kayıtsız sınavsız işe girecek. Eğer başuran sayısı gerekenden fazla olursa, bu defa müracaat edenler arasında kura çekilerek kurada çıkanlar işe girecek. Böylece yanlış anlamaya meydan vermeden işe alımlar yapılacak."

Projeyi uygulayan öncelikli illerin arasında Bursa'nın da bulunduğunun altını çizen Vali Şahabettin Harput, 2009 yılı için öngörülen bu projenin 2010 yılında kapsamının daha da artırılarak devam edeceğini söyledi. Projeleri ilçelere dağıtırken konuları, içerikleri ve ilçelerin büyüklüklerine göre değerlendirme yaptıklarını bildiren Harput, şöyle devam etti: "Bu vatandaşlarımız bütün sosyal haklarının yanı sıra ayda net olarak 546 TL maaş alcaklar. İşe alınacak olanların daha önce İş-Kur'a kayıtlı olması şartı aranmıyor, ancak bunlar bu işe başvurup alındığında aynı zamanda İş-Kur'a da kaydedilecekler."

Vali Şahabettin Harput, özellikle ekonomik krizde işsiz kalan vatandaşların yaralarının sarılması için valilik olarak ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, düzenledikleri meslek kurslarınında yoğun bir şekilde devam ettiğini kaydetti. Meslek kurslarına günde 15 TL ise cep harçlığı verdiklerini belirten Vali Harput, "Şu ana kadar düzenlediğimiz toplam 95 kurstan 8 bin 688 kişi meslek eğitimi aldı. Bunların 5 bin 821'i uygulamaya geçilirken, diğerleri ise devam etmekte. Bu rakamın yıl sonuna kadar 10 bine çıkarmayı hedeflemekteyiz." şeklinde konuşmasını tamamladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber