Banka şubesinde tabancayla rehin alma eylemi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Eylül 2009 12:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yalova'da, kuru sıkı tabancayla girdiği banka şubesinde, çalışanlar ile müşterileri rehin alan kişi, yaklaşık yarım saat sonra güvenlik güçlerince ikna edilerek teslim oldu.

Alınan bilgiye göre, Yalı Caddesi'ndeki bir bankanın şubesine gelen Muharrem Ü. (39) belinden çıkardığı kuru sıkı tabancasını banka görevlisi Aslı Elçin'in başına dayayarak, çalışanlar ile müşterileri rehin aldığını söyledi.

Olayı gören çevredeki vatandaşların durumu polise bildirmesinin ardından bölgeye gelen güvenlik güçleri, banka şubesinin çevresinde önlem aldı.

Kimsenin dışarı çıkmasına izin vermeyen zanlı Muharrem Ü. Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal ile Çiftlikköy İlçe Belediye Başkanı Metin Dağ'ın banka şubesine gelmelerini istedi.

Güvenlik güçlerinin eylemi bırakıp teslim olması yönündeki çağrısına bir süre yanıt vermeyen Muharrem Ü. yaklaşık yarım saat sonra ikna edilerek teslim oldu.

Zanlı Muharrem Ü. gözaltına alınarak, polis aracına bindirilmek üzere banka şubesinden çıkarılırken, banka çalışanlarından birinin yakını olduğu öğrenilen Erkan E. zanlıya saldırmak istedi. Erkan E. güvenlik güçlerince sakinleştirilirken, zanlı Muharrem Ü. Yalova Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Muharrem Ü'nün başına silah dayadığı banka çalışanlarından Aslı Elçin'in de olayın ardından fenalık geçirdiği öğrenildi. Bir süre banka şubesinde istirahat eden Elçin, sakinleştikten sonra ifadesine başvurulmak üzere Yalova Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Bu arada, zanlı Muharrem Ü'nün polise verdiği ifadesinde, uzun süredir işsiz olduğunu, çok sayıda iş başvurusunda bulunmasına rağmen bir sonuç alamadığını belirterek, sesini duyurmak istediği için böyle bir eylem gerçekleştirdiğini, kimseye zarar verme gibi bir amacının olmadığını söylediği belirtildi.

Zanlının sorgulamasının ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber