Emniyet, üniversite öğrencilerini terör konusunda bilgilendiriyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Eylül 2009 12:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Adnan Menderes Üniversitesinde (ADÜ) 2009-2010 akademik yılı öğrenci kayıtları için kurulan danışma masalarında, öğrencilere terör konusunda bilgi veriliyor.

Alınan bilgiye göre, ADÜ'yü kazanan öğrenciler ve ailelerine kayıt işlemleri sırasında yardımcı olmak, öğrencilerin üniversitede karşılaşabileceği sorunlar ve terör örgütlerinin eleman kazanma faaliyetlerine karşı öğrenci ve ailelerini bilgilendirmek için kampüs alanında stant açıldı.

Özellikle kent dışından gelen öğrenciler ve velilerin yardım aldığı masalarda, üniversite ve Yurt-Kur personelinin yanı sıra Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü personeli görev yapıyor.

Masalarda, öğrencilere ve velilerine yeni kayıt için gereken evrak, ödenecek harçlar, yurt ücretleri, kredi ve burslar hakkında bilgi veriliyor.

Ayrıca Aydın Emniyet Müdürlüğünce hazırlanan ''terörle mücadele'' konulu broşürlerin yanı sıra üniversiteyi ve Aydın'ın tarihi, turistik mekanlarını tanıtan broşür ile bültenler dağıtılıyor.

Broşürlerden birinin kapağında, Büyük Önder Atatürk'ün ''gençler, cesaretimizi güçlendiren ve sürdüren sizlersiniz. Siz almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız'' sözlerine yer veriliyor.

''Yarınlar için terörle hep birlikte mücadele edilmesi gerektiği'' vurgulanan broşürlerde, gençlerden, hayatlarının bu döneminde onları karanlıklara çekmek isteyen terör örgütlerinin ''sinsice hazırlanmış tuzaklarına düşmemeleri'' isteniyor.

Anne ve babalara çocuklarını terör örgütlerinden korumaları için çeşitli önerilerde de bulunulan broşürlerde, ailelere düşen görevler sıralanıyor.

-KAYITLAR 7 EYLÜLDE SONA ERECEK-

ADÜ Rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu, gazetecilere yaptığı açıklamada, öğrenci kayıt danışma masalarında, kayıtların sona ereceği 7 Eylüle kadar hizmet verileceğini bildirdi.

Prof. Dr. Boylu, üniversitelerine 2009-2010 döneminde yeni kayıt yaptıracak öğrencilere yardım etmek ve onları kayıt, harçlar ve diğer konularda bilgilendirmek amacıyla şehir merkezi, terminal ve üniversite kampüsünde stantlar açıldığını söyledi.

Bu stantlarda Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, Yurt-Kur'dan ve emniyetten personelin görev yaptığını belirten Prof. Dr. Boylu, öğrencilere kayıt, harç, yurt, sağlık ve diğer konularda yardımcı olduklarını, polislerin ise terörle mücadele konusunda broşürler dağıttığını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber