Hemşireye sürgün iddiası

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 04 Eylül 2009 16:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

NİĞDE Devlet Hastanesi'nde görevli tenisyen hemşire Hasibe Sağlık'ın, AKP milletvekili Muharrem Selamoğlu'nun eşi Aydan Selamoğlu'nun usulsüz isteğini yerine getirmeyince, 40 kilometre uzaklıktaki sağlık ocağına sürüldüğü iddia edildi.

Hükümet Meydanı'nda Türk Sağlık- Sen Niğde İl Temsilcisi Ergün Erbaş, KESK Sözcüsü Göksel Rıza Özkan ve hemşire Hasibe Sağlık'ın eşi Zafer Sağlık, sürgün iddiasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Telekom'dan emekli Zafer Sağlık, Niğde Devlet Hastanesi'nde görevli eşi Hasibe Sağlık'ın sürgün edildiğini söyledi. AKP Niğde Milletvekili ve TBMM Sağlık Komisyonu üyesi Muharrem Selamoğlu'nun eşi Aydan Selamoğlu ile AKP İl Genel Meclis üyesi Teyfik Avanoğlu'nun eşi Hidayet Avanoğlu ile 24 Ağustos günü hastaneye gelip kayıt yaptırmadan mamografi çektirmek istediğini ileri süren Zafer Sağlık olayı şöyle anlattı: ?Bunun üzerine teknisyen hemşire olan eşim, ?Hastaneye kayıt yaptırın gerekeni yapalım. Bu şartlarda bu filmi çekemeyiz çünkü suçtur. Ben bu yükümlüğünün altına giremem' diyerek kendilerine ne yapmaları konusunda yardımcı olmuş. Ancak, Aydan Selamoğlu filmi çektirmekten vazgeçtiğini söyleyerek ?Ankara'da çektirim' demiş, kendisi de hemşire olan Hidayet Avanoğlu, ?Bu filmi ben çektirmesini bilirim sen çekmesen bile bu film çekilecek' diyerek tehdit edip hastaneden ayrılmışlar. Bu olaydan 4 gün sonra eşim Hasibe Sağlık, hiç bir gerekçe gösterilmeden kent merkezine 40 kilometre uzaklıkta olan Karaatlı Beldesi Sağlık Ocağı'na tayin edildi.?

?KANUNLARI UYGULAYAN SÜRÜLÜYOR?

Sağlık-Sen Niğde İl Temsilcisi Ergün Erbaş ise, üyeleri olan hemşire Hasibe Sağlık'ın kanunları uygulamaya çalıştığı için sürüldüğünü söyledi.

Hasibe hemşirenin 22 yıllık meslek hayatında bir kez bile soruşturma geçirmemiş olmasına dikkat çeken Erbaş, ?Milletvekili eşinin isteğini resmiyete geçirmek isteyen bir hemşire sürülmemeli, ödüllendirilmeliydi. İdare Mahkemesi'ne tayinin durdurulması için müracaat edildi. Adaletin yerini bulanacağına inanıyoruz? dedi.

KESK Sözcüsü Göksel Rıza Özkan ise, Hasibe Sağlık'ın tayinin usulsüz bir şekilde yapılmasını kınadıklarını açıkladı.

Milletvekili Muharrem Selamoğlu ise hemşirenin tayiniyle ilgili herhangi bir bilgisinin bulunmadığını ileri sürdü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber