Ardahan 17 yılda 10 vali gördü, 6'sı merkeze alındı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Eylül 2009 15:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kars'tan ayrılarak 1992 yılında il statüsüne kavuşan Ardahan, geçen 17 yıl zarfından 10 vali gördü. İle atanan valilerin çoğunun merkeze alınması ilginç bir detay olarak göze çarpıyor.

Önceki gün mini kararname ile Ardahan Valisi Selim Cebiroğlu'nun merkeze alınması 'Ardahan'a gelen vali merkeze abone oluyor' yorumlarına neden oldu. 17 yıl önce il olan Ardahan'ın ilk valisi Yener Ünlüer merkeze alınan ilk vali oldu. 2 yıl görevde kalan Ünlüer'in merkeze alınmasıyla birlikte yerine Kutluay Öktem atandı. İki yıl valilik görevinde kalan Öktem, merkeze valiliğine atandı. Yerine getirilen Vali Ali Güngör, 1 yıl sonra merkeze alındı. Güngör'den boşalan valilik koltuğuna Ayhan Nasuhbeyoğlu oturdu. Ardahan'da 3 yıl görev yapan ve Vali Murat Yıldırım'la birlikte en uzun valilik makamında kalan Nasuhbeyoğlu, 2000 yılında Sivas Valiliği'ne atanırken, yerine İstanbul Emniyet Müdürü Hasan Özdemir getirildi. Bir yıl görev yapan Özdemir, daha önce görev yaptığı İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne tekrar geri döndü. 2001 yılında valilik görevine başlayan ve yaklaşık 2 yıl bu makamda kalan Mustafa Yiğit de merkez valiliğine atananlardan. Yiğit'ten boşalan koltuğa gelen Aydın Güçlü de yaklaşık 2 yıl sonra mahkeme kararıyla daha önce görev yaptığı Kütahya Valiliği'ne döndü. Vali Güçlü'den sonra 2005'te Ardahan Valiliği'ne getirilen Murat Yıldırım, ilde Vali Nasuhbeyoğlu'yla birlikte en uzun süre görev yapan devlet adamı.

Şu an ilde bulunan birçok kamu binasının yapımında emeği bulunan Vali Yıldırım, icraatlarıyla sık sık adından söz ettirdi.

Vali Yıldırım'ın 3 yıllık valilik serüvenin merkez valiliğiyle sonuçlanması üzerine, Zeytinburnu Kaymakamı Selim Cebiroğlu Ardahan'ın 9. valisi oldu. Ancak Cebiroğlu'nun valilik macerası kısa sürdü. Cebiroğlu'nun özellikle AK Parti Milletvekili Saffet Kaya'yla ters düşmesi haber konusu olurken, Milletvekili Kaya, düzenlediği basın toplantısıyla, "Vali sorumsuzdur, çekip gitsin." açıklamasında bulundu. Kaya'nın açıklamasından 2 hafta sonra ise Cebiroğlu merkeze alındı. Yerine İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mustafa Tekmen atandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber