Polis memuru, güvenlik görevlisini dövdü iddiası

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 06 Eylül 2009 15:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ADIYAMAN Emniyet Müdürlüğü'nde görevli bir polis memurunun, aracını yanlış yere park ettiği gerekçesiyle kendisini uyaran Adıyaman Üniversitesi'nde güvenlik görevlisi olarak çalışan Bedir Targün'ü dövdüğü iddia edildi.

Hastaneye giderek dövüldüğüne ilişkin rapor alan Targün, polis memuru hakkında şikayetçi oldu. Emniyet Müdürü Mehmet Bilici de polis memuru hakkında idari soruşturma başlatıldığını söyledi.

Olay, bugün sabah saatlerinde Adıyaman Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi kampusunda meydana geldi. İddiaya göre, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru K.A., sivil kıyafetli olarak Emniyet Müdürlüğü'ne ait sivil bir araçla Açıköğretim Sınavı'na katılmak için kampusa geldi. Yasak olan yere otomobili park eden polis memuru K.A., yürüdüğü sırada yanına güvenlik görevlisi 27 yaşındaki Bedir Targün geldi ve ?Burada park yasağı var. Aracınızı başka yere park eder misiniz?? dedi. K.A., polis olduğunu söyleyerek aracını çekmemekte ısrar etti. Bunun üzerine çıkan tartışmada iddia göre, sinirlenen polis memuru K.A. güvenlikçi Tangül'e saldırdı.

Adıyaman Üniversitesi Genel Sekreteri Gökhan Büyük, olay yerine gelerek polis memurunu uyardı. Genel Sekreter Büyük, kendisine de sözlü saldırıda bulunan K.A. hakkında, ?155 Polis İmdat' hattını arayarak şikayetçi oldu. Kampusa gelen polisler şikayeti değerlendirirken, saldırıya uğradığını ileri süren güvenlik görevlisi Bedir Targün de hastaneye giderek darp raporu aldı.

Adıyaman Üniversitesi Genel Sekreteri Gökhan Büyük, ?Sınava sivil araçla gelen polis memurları ile güvenlik görevlilerimiz arasında kısa bir arbede yaşanmış. Güvenlik görevlimiz polis memuruna aracının buraya park edilmemesi gerektiği konusunda uyarıda bulunuyor. Ama polis memuru, güvenlik görevlimize hem ağza alınmayacak sözler sarf ediyor hem de darp ediyor. Konuyla ilgili gerekli soruşturma başlatıldı. Olayı gerçekleştiren polis memurundan şikayetçi olduk? dedi.

Polis memuru K.A.'nın uyarısına saldırıyla karşılık verdiğini ileri süren Bedir Targün ise ?Ben nazikçe uyardım ama o önce hakaret etti, ardından vurmaya başladı. Doktordan rapor aldım ve kendisinden şikayetçiyim? diye konuştu.

İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adıyaman Emniyet Müdürü Mehmet Bilici ise üniversite kampusunda yaşanan olayın kendilerini üzdüğünü ifade ederek, ?Olayın tasvip edilmesi mümkün değil, çok üzücü. Bu olay emniyet teşkilatımızı da oldukça rahatsız etmiştir. Konuyla ilgili olarak biz teşkilat olarak idare işlemleri başlattık. Suçluysa cezasını çekecektir. Şehrin huzurunu bozmaya kimsenin hakkı yoktur ve kim olursa olsun biz buna müsaade etmeyiz? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber