Şehitlerimizi uğurluyoruz...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Eylül 2009 15:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Siirt'in Eruh ilçesi kırsalında önceki gün güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Piyade Er Emrah Temel (21) için Sakarya'nın Akyazı ilçesinde askeri tören düzenlendi.

Şehit Temel için Sakarya'nın Akyazı ilçesi Dokurcun beldesinde, belediye önünde düzenlenen askeri törene katılan vatandaşlar, ellerinde taşıdıkları Türk bayraklarıyla ''Vatan bölünmez, şehitler ölmez'' sloganı attı. Törende görev yapan bir asker ile şehidin yakınları gözyaşlarını tutamadı. Şehidin, fenalık geçiren yakınları, askeri personel tarafından sakinleştirildi.

Törene, Sakarya Valisi Hüseyin Atak, Bolu Valisi Halil İbrahim Akpınar, Bolu 2. Komando Tugayı Komutan Vekili Kurmay Albay İrfan Bulut, Bolu İl Jandarma Komutanı Albay İbrahim Ertaş, şehidin yakınları ve vatandaşlar katıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği töreni evlerinin balkon ve pencerelerinden izleyenler de binalara Türk bayrakları astı.

Şehidin cenazesi, Dokurcun Camisi'nde kılınan namazın ardından memleketi olan Bolu'nun Mudurnu ilçesi Avdullar köyüne gönderildi.

Şehit askerin dedesi Arif Temel, gazetecilere, torununun 3,5 aylık asker olduğunu belirterek, ''19 torunum var, hepsi bu vatana feda olsun. Şehidimizin acısı büyük ama vatan sağ olsun. Torunlarımın hepsi bu vatan için canlarını seve seve vermeye hazır'' dedi.

Şehidin kardeşleri 17 yaşındaki Raif ve 15 yaşındaki Ercan Temel ise, ''Ağabeyimiz bu vatan için şehit oldu, gerekirse biz de seve seve vatanımız için ölüme gideriz'' diye konuştu.

ŞEHİT ASTSUBAY FERHAT ERDEM, MEMLEKETİ KIRŞEHİR'DE TOPRAĞA VERİLDİ

Hakkari Çukurca'da teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Jandarma Kıdemli Üstçavuş Ferhat Erdem, memleketi Kırşehir'de toprağa verildi.

Şehit Astsuby Ferhat Erdem için Cacabey Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine Kırşehir Valisi Mehmet Ufuk Erden, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Ölçme ve Değerlendirme Daire Başkanı Tümgeneral Nurettin Kılıç, Kayseri Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Murat Kırkaya, Kırşehir Milletvekilleri Abdullah Çalışkan, Metin Çobanoğlu, Ankara Milletvekili Deniz Bölükbaşı, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Tören sırasında şehidin eşi Ayşe Erdem ile annesi Dönüş Erdem, kadın askerler tarafından teselli edildi. 6 aylık hamile olduğu öğrenilen acılı eş Ayşe Erdem, güçlükle ayakta durabildi. Şehit annesi Dönüş Erdem de oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutu önünde teröristleri sevindirmeyeceğini, bu nedenle ağlamayacağını söyledi. Şehit annesi, ''Oğlum şehit oldu, vatan sağolsun. Askerlerimiz kanını yerde koymayacak. İntikamını alacaklar'' diye gözyaşı döktü.

Baba Hacı Emin Erdem de, sükunetini koruyarak, ''Kimse ağlamasın, oğlum vatan için şehit oldu. Ağlayıp da teröristleri sevindirmeyin. Vatan sağolsun'' diyerek ailesini teselli etti.

Cenaze töreni sırasında şehit Erdem'in yeğeni 12 yaşındaki Muhammet Erdem, baygınlık geçirdi. Sağlık ekipleri, şehit ailesini kontrol altında tuttu.

Garnizon Komutanı ve İl Jandarma Alay Komutanı Albay Osman Uçar'ın konuşmasının ve şehidin özgeçmişinin okunmasının ardından İl Müftüsü Nimetullah Arvas cenaze namazını kıldırdı. Vatandaşlardan, tören sırasında şehidi rahatsız edecek sloganlar atmamalarını isteyen Arvas, daha sonra şehitler için dua etti.

Cenaze namazının kılınmasının ardından askerlerin omuzlarına alınan şehit cenazesi, tören birliği ve bando eşliğinde bir süre taşındı. Yaklaşık 5 bin kişinin katılımıyla şehit cenazesi Cacabey Meydanı'ndan Kapıcı Camisi önüne kadar taşındı. Bu sırada vatandaşlar, ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'' ve ''Kahrolsun PKK'' gibi sloganlar atarak tekbir getirdiler.

Yürüyüşün ardından cenaze arabasına konan şehit cenazesi Ahmet Tozluklu Şehitliği'nde toprağa verildi. Tören birlikleri defin sırasında saygı atışı yaptı. Şehidin tabutunun sarıldığı Türk bayrağı, baba Hacı Emin Erdem'e teslim edildi.

İki günde 4 şehit veren Kırşehir'de, Van'daki mayın patlaması sırasında şehit olan Astsubay Fatih Aydoğan ile Uzman Çavuş Deniz Kaya Kaman ilçesinde ikindi namazından sonra defnedilecek. Kırşehir'in diğer şehidi Siirt'in Eruh ilçesindeki çatışmada şehit olan Komando Er Orhan Kılıç ise Ankara'da toprağa verilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber