Türkiye'nin ilk otomotiv lisesi açılacak

Kaynak : Cumhuriyet
Haber Giriş : 11 Eylül 2009 09:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Bursa, sektöre nitelikli eleman yetiştirmek için düğmeye bastı. Bursa'da yapımı süren Türkiye'nin ilk otomotiv meslek lisesinin 2010'da hayata geçirilmesi planlanıyor.

PELİN ÜNKER

BURSA - Uludağ Taşıt Araçları ve Yan Sanayi İhracatçıları Birliği (UTAYSİB) tarafından inşa edilen ?Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) Otomotiv Anadolu Teknik Lisesi?nin sembolik temel atma töreni Bursa'da gerçekleştirildi. 750 öğrencinin öğrenim göreceği okulun açılışı 2010-2011 eğitim-öğretim döneminde yapılacak.

UTAYSİB Başkanı Ferit Sünneli, 2008'de yapımına başladıkları okul hakkında şu bilgileri verdi: ?Bursa Görükle'de 21 bin 760 metrekare üzerine kurulacak olan okul 720 öğrenci kapasiteli olacak. 24 derslikli okulun fizik, kimya laboratuvarları, 6 adet atölye, 300 öğrenci kapasiteli pansiyon binası, 720 kişilik spor salonu, 560 kişilik çok amaçlı salon ve 4 daireli bir de lojmanı bulunacak. TOKİ tarafından yürütülen inşaat 2010 yılında tamamlanacak. Okul 21 milyon TL'ye mal olacak.?

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye'nin en büyük avantajının genç ve dinamik nüfusu olduğunu belirterek?Ancak bu potansiyeli yeterince değerlendirdiğimizi söyleyemeyiz. Bunun sebebi de mesleki eğitime ilgi gösterilmemesi ve teşvik edilmemesi? dedi. Büyükekşi, mesleki eğitimin kalifiye ara eleman sıkıntısını gidererek istihdama katkı sağladığına dikkat çekti.

Törene katılan Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, temelleri atılan otomotiv meslek lisesinin Türkiye'de türünde ilk ve tek proje olduğuna işaret ederek bu okulun diğer sektörlere de örnek olması gerektiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber