Kamu-Sen memura bayram ikramiyesi istiyor

Haber Giriş : 14 Ocak 2005 16:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu-Sen Bursa İl Temsilcisi Ramazan Karakoç, yeni artışla kamu çalışanlarının ortalama maaşının 650 YTL olduğunu belirterek, "Hükümetin reva gördüğü yüzde 6'lık zammın maaşlara yansıması 35 YTL olmuştur. Bundan dolayı hükümet kamu çalışanlarına bayram ikramiyesi vermeli" dedi.

Karakoç, sendika binasında düzenlediği basın toplantısında, hükümetin kamu çalışanlarına verdiği maaş artışını akaryakıt, doğalgaz ve emlak vergileri ve diğer zamlardaki artışla geri aldığını ileri sürdü.

Karakoç, "Hükümet yüzde 6'lık artışla kamu çalışanlarının maaşlarına 35 YTL'lik zam yaptı. Doğalgaza yapılan 30 YTL'lik zamla bu artış geri alındı.

Hükümet, yine memura kaşıkla verdi, kepçeyle aldı" diye konuştu. Memurun eline geçen parayla kurban kesmesinin mümkün olmadığını ifade eden Karakoç, hükümetin bayram ikramiyesi vererek memur ailelerinin ve çocuklarının sevindirilmesini istedi. Karakoç, bir kamu çalışanını ailesinin telefon, yakıt, elektrik, su ve ulaşım giderlerinin toplamının aylık tutarının 300 YTL olduğunu ifade ederek, "Bu masraflara bir de kira artışını ilave ederseniz, memurun elinde bir şey kalmıyor. Hükümet son yaptığı zamlarla böyle bir aileyi açlığa mahkum etmekte ne yersen ye demektedir" şeklinde konuştu.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber