Bakalım, Milli Eğitim Bakanlığı Ne Cevap Verecek?

07.01.2005 tarihinde "Okul Müdürlüğüne Yapılan Atamalarda Rezalet..." başlıklı bir haber yayımladık. Aslında, böyle bir haberin, idareye belirli belirli ilkeler getirdiğini iddia eden bir Bakanlıkta deprem etkisi yaratması gerekiyordu. Bu nedenle de, konunun muhatapları olan Personel Genel Müdürü ve Erkek Teknik Öğretim Genel Müdüründen, Devlet ciddiyeti gereğince, en azından bir açıklama bekliyorduk. Ama, sanırız açıklayıcı bir gerekçe bulamadıkları için her iki Genel Müdürden de bir cevap bizlere ulaşmamıştır. Ancak, sitemizde yer alan konu bu kez, Yalova Milletvekili Sayın Muharrem İNCE tarafından, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e soru önergesi olarak iletilmiştir. Bakalım ilgililer bu kez de cevaptan kaçınabilecek mi? Soru önergesi metni için başlığa tıklayın.

Haber Giriş : 14 Ocak 2005 17:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

07.01.2005 tarihli "Okul Müdürlüğüne Yapılan Atamalarda Rezalet..." başlıklı haber için tıklayın.


TBMM BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Sayın Hüseyin ÇELİK tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için gereğini arz ederim.

Muharrem İNCE
Yalova Milletvekili

Eskişehir Yunus Emre ATL.ML.TL ve endüstri Meslek Lisesi Müdür Yardımcısıyken 17.12 2004 târih ve 76943 sayılı, atama kararnamesiyle Zonguldak Merkez ilçe Kilimli AML.TL ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürlüğüne atanan Burhan Koyu'nun görevli ile ilgili olarak;

1. 30.12.2004 tarihinde görev yaptığı okuldan ilişiğini keserek atama kararnamesiyle birlikte yeni görev yeri olan Zonguldak iline giden Burhan Koyu 'nun atama kararnamesi neden, Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından işleme konmamıştır'?

2. Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Bakanlıkça onaylanmış bir atama kararnamesini (bir örneği Erkek Teknik öğretim Genel Müdürlüğü taraflıdan ilgili birime fakslandığı halde) İşleme koymama yetkisi bulunmakta mıdır?

3. Burhan Koyu'nun atama işlemiyle ilgili olarak Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürüne ve Müdür Yardımcısı Hasan Eryiğit'e, kararnamenin işleme konmaması için Bakanlık birimlerinden sözlü yada yazılı bir talimat verilmiş midir?

4. Bu şahısların Burhan Koyu ile olan konuşmalarında "milletvekilleri o okula başkasını atamak istiyor, onların haberi olmadan göreve başlatanlayız" dedikleri doğru mudur? Bu örnek olayda olduğu gibi Müdür atamalarında şahsınıza Milletvekillerinden bir talep gelmekte midir?

5. Zonguldak Merkez Kilimli AML.TL ve Endüstri Meslek Lisesine Burhan Koyu 'nun yerine şu anda bir atama yapılmış mıdır? Atama yapıldığı ise bu kişi kimdir?

Yapılan Müdürlük sınavında kaç puan almıştır ve sıralamadaki yeri nedir ve Burhan Koyu'nun yerine tercih edilmesinin gerekçesi nedir?

6. Burhan Koyu'num atama kararnamesi 31.12.2004 târihinde ise iptal edilmiştir. Atama kararnamesinin iptalinin gerekçeleri ve yasal dayanağı nedir? İptal işleminde Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü 'nün yazılı yada sözlü Bakanlığa bir başvurusu olmuş mudur?

7. Burhan Koyu örneğinde olduğu gibi Bakanlıkça ataması yapılan daha sonra her hangi bir yazılı gerekçe gösterilmeden göreve başlatılmayan ve ataması iptal edilen müdür adayları bulunmakta mıdır?

Muharrem İNCE
Yalova Milletvekili

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber