Vali, öğrencilere kafeleri yasakladı

Haber Giriş : 16 Ocak 2005 07:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vali İsa Parlak, "Veli ve öğretmen şikâyetleri üzerine öğrenciye kafe yasağı gündeme geldi" dedi. FOTOĞRAF: HASAN ÖZBEK/DHA

Isparta Valiliği, ilköğretim ve lise öğrencilerine okul saatlerinde kafe ve internet kafelere gitmeyi yasakladı. Valilik kararı onay için Başbakanlığa gönderildi. Okul saatinde öğrenci bulunduran kafelere 1-4 gün arasında kapama cezası verilecek.

Vali İsa Parlak, veli ve okul yönetimlerinden gelen öğrenci devamsızlığı şikâyetleri üzerine böyle bir karar aldıklarını belirterek, "İl genelinde 65 bin ilköğretim ve ortaöğretim öğrencisi var. Öğrencilerimizin dersleri çok ağır. Çoğu üniversiteye girmek için mücadele ediyor. Birbirlerine uyarak derslerini aksatıyorlar. Bundan sonra ilk ve ortaöğretimde eğitim gören öğrenciler kafelere giremeyecek. Bu kararı Başbakanlığa gönderdik. Onaylanıp, Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra uygulamaya geçeceğiz. Öğrencileri alan kafeleri kapatacağız. Kararı Ispartalıların olumlu karşılayacağını umuyorum. Diğer illere de örnek olabiliriz" dedi.

Isparta Milli Eğitim Müdürü Süleyman Sert de, kararı olumlu karşıladıklarını belirterek, "İl çapında devamsızlık sorunu yok. Ancak bu karar küçük çocukların ve gençlerin okuldan kaçmalarını önleyecektir. Eğitim için yerinde bir karar. Öğrenciler 20 gün devamsızlık yaptığı takdirde sınıfta kalıyor" diye konuştu.

İşletmeciler de memnun
İnternet kafe sahipleri de karara olumlu yaklaştı. Yıldız İnternet Cafe'nin sahibi Hüseyin Kılınç, "Öğrencileri okuldan kaçıp gelmemeleri konusunda uyarıyoruz. Biz zan altında kalıyoruz. Ancak bazı arkadaşlarımız buna dikkat etmiyor" dedi. Altınay İnternet Cafe'nin işletmecisi Burak Turhan da, karara destek verdiğini belirterek, "Ceza yememek için öğrenci almayacağız" dedi.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber