Memurlar, grev hakkından memnun

Haber Giriş : 16 Ocak 2005 07:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümetin memurlara toplu sözleşme grev hakkı tanıyan bir tasarı üzerinde çalışması memurları memnun etti. Memur sendikları, hükümetin hazırladığı bu tasarının AB uyum süreceninin bir gereği olduğunu belirterek, siyasi iradenin sözlerinin arkasından durmasının sevindirici olduğunu belirtti.

Yeni Şafak'ın önceki gün Çalışma Bakanı Murat Başesgioğlu ile yaptığı görüşmeyle ortaya çıkardığı 'Memurlara toplu sözleşme ve grev hakkı verilmesi' ile ilgili kanun tasarısı, memurları sevindirdi. Kamu Sen Başkanı Birdal Akyıldız, bu çalışmayı çok olumlu bulduklarını söyledi. Akyıldız, toplu görüşmeler sırasında bunu gündeme getirdiklerini hatırlatarak, "Biz siyasi iradelerin hep sözünde durmamasına alışmıştık. Hükümet toplu sözleşmelerde imza attığı mutabakata sadık kalarak bu yönde adım atması bizi sevindirdi" diye konuştu.

KESK Başkanı Sami Evren de, hükümetin bu çalışmalarını olumlu bulduklarını söyledi. Evren, tasarıyı sadece hükümetin hazırlamamasını isteyerek, "Tasarı hazırlanırken memur sendikalarının yetkililerin bulunması gerekir ve sendikalar daha etkin rol alması gerekir" diye konuştu. Memur-Sen Genel Sekreteri Cengiz Kon da, toplu sözleşme ve grev hakkı üç büyük konfederasyonun da ortak talebi olduğunu ve hükümetin bu çalışmasının kendilerini memnun ettiğini ifade söyledi

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber