Hükümet, belediyelere bayramda ücretsiz taşıma yetkisi verdi

Haber Giriş : 16 Ocak 2005 11:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediyeler, isterlerse ulaşım hizmetini bedava verebilecek...

Hükümet, belediyelere bayramda ücretsiz taşıma yetkisi verdi Belediyeler, isterlerse ulaşım hizmetini bedava verebilecek....

Kurban Bayramı'nda köprü ve otoyol geçişlerinin ücretsiz olmasından sonra, Bakanlar Kurulu, toplu taşımanın da ücretsiz olmasının önünü açan yasal düzenlemeyi gerçekleştirdi. Yasal zeminin oluşmasından sonra, şimdi gözler belediyelere çevrildi. Başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere birçok belediye yönetiminin yasal yetkisini hangi yönde kullanacağı merakla bekleniyor.

KANUNA BAYRAM İSTİSNASI

Bakanlar Kurulu'nun dün yürürlüğe giren kararına göre, kamu mal ve hizmetlerinin ücretsiz olamayacağına ilişkin 4736 Sayılı Kanun'un ilgili maddesi için geçici istisna getirildi. Buna göre, Kurban Bayramı tatili nedeniyle 19-23 Ocak 2005 arasında belediyeler ile bunların kurdukları birlik, müessese ve işletmelerce yürütülen toplu taşıma hizmetleri, kanundaki düzenleme kapsamına girecek. Bayram süresince köprü ve otoyol geçişlerinin yanı sıra, belediye otobüslerinde de ücretsiz taşıma yapılabilecek.

Takvim

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber