İŞKUR, Diyarbakır'da 650 işsizi okullarda istihdam etti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2009 14:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye İş Kurumu(İŞKUR) Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında istihdam sağlamaya devam ediyor. Kurum Diyarbakır'da 650 işsizi okullarda işe yerleştirdi.

Finansmanı İşsizlik Sigortası Fonu'ndan karşılanan Milli Eğitim Bakanlığı ile İŞKUR tarafından yürütülen Toplum Yararına Çalışma Programı geçici de olsa işsizlere yönelik istihdam oluşturuyor. Program; ekonomik kriz döneminde İŞKUR'a kayıtlı işsizlerin, çalışma hayatından uzun süre ayrı kalarak maddi sıkıntıya düşmelerini önlemek amacıyla uygulanıyor. Bunlara yönelik kısa süreli istihdam ve eğitimlerini sağlamak üzere doğrudan veya yüklenici eli ile toplum yararına bir iş veya hizmetin gerçekleştirilmesini sağlıyor. Kurum program kapsamında; illerdeki okullarda özellikle temizlik, güvenlik, bakım, onarım, çevre düzenlemesi gibi ihtiyaçlarına yönelik olarak işçi istihdam ediyor. İŞKUR Diyarbakır Müdürlüğü de şehirde "mesleki beceri kazandırma", "meslek değiştirme ve geliştirmeyi kapsayan işgücü yetiştirme programı", "kendi işlerine kuracaklara yönelik eğitim programları" ile "toplum yararına çalışma programlarını" sürdürüyor.

Kurum işgücü yetiştirme programı, kendi işlerine kuracaklara yönelik eğitim programları kapsamında Diyarbakır'da bin 234 kişiye 51 kurs düzenledi. Toplum yararına çalışma programları kapsamında ise Diyarbakır'da sene başında 112 kişi dört ay boyunca okullardaki temizlik hizmetlerinin yürütülmesinde vazifelendirildi. Kurum bu ay ise yine okullarda 300 kişi okul güvenliğinde 350 kişiyi ise temizlik hizmetlerinde görevlendirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber