15 milyon öğrenci için ilk ders zili bugün çalıyor

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 24 Eylül 2009 07:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlköğretim ve lisede okuyacak yaklaşık 15 milyon öğrenci ile 650 bin öğretmen için ilk ders zili bugün çalıyor. Öğrenciler, 3,5 aylık tatilin ardından 2009-2010 eğitim-öğretim yılına merhaba diyecek. Yeni eğitim yılının açılışı Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu tarafından İstanbul'da yapılacak. Çubukçu, TRT 2'nin canlı yayınlayacağı ilk derste 'her türlü ayrımcılığın zararları ile demokratikleşmenin önemini' anlatacak.

Yeni eğitim yılı öğrenci, öğretmen ve idareciler açısından bazı yenilikleri de beraberinde getirecek. Okulöncesi eğitim bu yıl Amasya, Trabzon, Burdur, Rize, Nevşehir, Yalova, Kırklareli, Isparta, Çanakkale, Muğla, Karaman, Kırşehir, Bilecik, Tunceli, Düzce, Giresun, Edirne, Kilis, Bartın, Uşak, Karabük, Bolu, Artvin, Eskişehir, Ardahan, Kırıkkale, Çankırı, Sinop, Gümüşhane, Bayburt, Kütahya ve Samsun'da 5 yaş grubundaki çocuklar için zorunlu. Ancak bu konuda bir kanun çıkmadığı için çocuğunu anaokuluna göndermeyeceklere ceza verilmeyecek.

Türkiye'de bu yıl 32 bin 662 ilköğretim okulunda 10 milyon 428 bin öğrenci okuyacak, 428 bin öğretmen görev yapacak. 4 bin 53 genel lisede 2 milyon 272 bin öğrenci öğrenim görecek. Mesleki ve teknik eğitim veren 4 bin 622 lisede ise 1 milyon 565 bin öğrenci okuyacak. İlköğretim ve lise öğrencileri bu yıl da ders kitaplarını sıralarının üzerinde bulacak. 183 milyon 400 bin kitap ücretsiz dağıtılacak. Bu yıldan itibaren ise Açık İlköğretim ve Açık Lise kitapları ile özel azınlık okullarının ders kitapları da ücretsiz verilecek. İlköğretim öğrencilerine 'Güvenli İnternet Kullanımı İçin Tavsiyeler' isimli kitapçık da dağıtılacak.

İBRAHİM ASALIOĞLU, BURAK KILIÇ ANKARA, İSTANBUL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber