14 gönüllü doktor, Kızılay ekibi ile Güney Asya'ya gitti

Haber Giriş : 17 Ocak 2005 09:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kızılay, Güney Asya'daki deprem ve tsunaminin ardından bölgedeki yardım çalışmalarına katılmak üzere aralarında 14 doktor ve 15 hemşirenin de yer aldığı 36 kişilik ekibi Endonezya'ya gönderdi. İstanbul Atatürk Havalimanı'nda ekibi uğurlayan Kızılay Genel Başkanı Talat Yılmaz, daha önce de bir grubun bölgeye gittiğini hatırlatarak, ekibin verdiği bilgilerde, bölgede öncelikli olarak sağlık ekiplerinin büyük hizmet verebileceğinin belirlendiğini söyledi.

Yılmaz, Kızılay'ın planlamaları dahilinde Sağlık Bakanlığı'nca görevlendirilen gönüllü 14 doktor ile Kızılay'ın sağlık birimleri ve kan merkezlerinden görevlendirilen 15 hemşire, 6 lojistik uzman ve bir psikoloğun bölgeye gittiğini kaydetti. 36 kişilik ekibin dışında bir kişinin de ekibe dahil edildiğini hatırlatan Yılmaz bölgeye, iki poliklinik, çok sayıda ilaç, çocuklar için bez, mama, emzik, sepet ile kadınlar için hijyenik malzeme gönderildiğini bildirdi.

Endonezya'da 6 kişilik ekibin, belirlenen bölgede 2 tane hastane kuracağını kaydeden Yılmaz, hastanede, salgın hastalıklara karşı aşılama yapılacağını, teşhis ve tedavi hizmeti verileceğini söyledi.

Talat Yılmaz ayrıca, ''Bu ekibimiz, bölgede, Türk insanının merhametini, şefkatini, yardım elini temsil ediyor. Her birimiz bu bilinçle oraya gidiyoruz. Bize yapılan yardımları, o insanlar için zayi etmeden en ufak ayrıntısına kadar hayır için kullanmak üzere oradayız. Yardımların devam etmesi gerekiyor. Hayat oldukça zor, koşullar ağır. Türk Kızılayı, Türk milleti adına büyük bir dış operasyon başarıyor. Halkımızın bize bugüne kadar verdiği desteğe teşekkür ediyoruz'' şeklinde konuştu.

Talat Yılmaz, bölgede, Uluslararası Kızılhaç Federasyonu ve Türk devletinin ''Artık size ihtiyaç kalmadı'' diyene kadar kalacağını da sözlerine ekledi.

KKTC EKİBİ DE GİTTİ

Bu arada, Kızılay ekibi ile birlikte, aynı uçakla KKTC Sağlık Bakanlığı'nca oluşturulan gönüllü 4 doktor ve 6 hemşireden oluşan 10 kişilik bir sağlık ekibi de Endonezya'ya gitti. 3 cerrah ve bir çocuk doktorunun yer aldığı ekip, Kızılay ekibi ile aynı bölgede koordineli çalışacak ve poliklinik hizmeti verecek.

KKTC ekibinde babası Endonezyalı, annesi Malezyalı, KKTC vatandaşı olan hemşire Lena Muslaiwa da yer alıyor. Muslaiwa'nın, hem tercümanlık yapmak, hem kendi halkına yardım etmek, hem de Sumatra Adası'nda yaşayan ve kendisinden haber alamadığı babasının akıbeti ile ilgili bilgi almak amacıyla ekibe gönüllü olarak katıldığı öğrenildi. Kızılay ve KKTC ekipleri daha sonra THY'nin tarifeli uçağıyla Bangkok'a gitti.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber