Öğrenci notlarının yükseltildiği iddiasına soruşturma

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Eylül 2009 17:48, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Gaziantep İslahiye Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda 2008-2009 eğitim yılında 7. sınıf öğrencilerinin bazılarının notlarının okul idarecileri tarafından yükseltildiği iddiası ile ilgili olarak inceleme başlatıldı. Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirilen müfettişler İslahiye Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda inceleme yaptı.

Okul öğretmenlerinin yıl sonu notlarını idareye teslim etmesinden sonra okul idarecilerinin bazıları tarafından, kendi çocuklarının notu yükseltildiği iddia edilmişti. Şikayeti değerlendiren İl Milli Eğitim Müdürlüğü, SBS'de haksız puan alınmasına sebep olan not yükseltme olayına müfettiş görevlendirmişti. Yıl içerisinde bilgisayara girilen notların öğretmenlerin idareye tesliminden sonra yapıldığı iddiaları üzerinde duran müfettişler, okulda veliler ve öğretmenlerle görüştü.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çiftçiler ise konunun Gaziantep Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bilgisi dahilinde olduğunu, yapılan şikâyetler sonucunda okula ağustos ayında 2 müfettiş görevlendirildiğini ve gerekli incelemelerin başlatıldığını belirtmekle yetindi.

Öğrenci velileri de bir puanın bile bir öğrenciyi binlerce kişinin önüne geçirdiği sınav sisteminde, çocukların haklarının korunması için gerekenin yapılmasını istediklerini dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber