Sağlık Bakanlığı, ihaleyle personel alımını durdurdu

Haber Giriş : 17 Ocak 2005 16:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı, Türk Tabipleri Birliği'nin (TTB) açtığı dava sonucu Danıştay 5. Dairesi'nin verdiği yürütmeyi durdurma kararı gereğince 'ihale yoluyla sağlık personeli çalıştırma' uygulamasını durdurdu. İmzalanmayan tüm sözleşmeler iptal edilirken, imzalanan anlaşmalar ise sözleşmelerde öngörülen süre sonu kadar yürütülecek.

TTB, Sağlık Bakanlığı'nın hastanelere verdiği 'ihale ile sağlık personeli istihdam etme' uygulamasının Anayasa'ya aykırı olduğu gerekçesiyle Danıştay'a dava açtı. TTB mahkemeye sunduğu dilekçede, 5 Mayıs 2004 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren, "Sağlık ve Yardımcı Sağlık Personeli Tarafından Yerine Getirilmesi Gereken Hizmetlerin Satın Alma Yoluyla Gördürülmesine İlişkin Esas ve Usullerin" yürütülmesinin durdurulması ve iptalini istedi. Danıştay 5. Dairesi, hükmün iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvurulmasına ve Anayasa Mahkemesi tarafından verilecek karar üzerine yeniden bir karar verilmek üzere mezkur usul ve esasların yürütülmesinin durdurulmasına karar verdi.

Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ulvi Saran, Danıştay'ın bu kararı üzerine 81 ilin sağlık müdürlüğüne genelge göndererek, 'ihale ile sağlık personeli çalıştırma' uygulamasının durdurulmasını istedi. Saran, söz konusu genelgede, ihale işlemlerine başlanılmamış olan veya ihale işlemlerine başlanılmış olmakla birlikte halen sözleşmeye bağlanmamış bulunulan hizmet satın alma işlemlerinin iptal edilmesini istedi.

Saran, mezkur usul ve esaslar çerçevesinde akdedilmiş bulunulan sözleşmelerin, sözleşmelerde öngörülmüş olan süre sonuna kadar tatbikine devam edilmesi talimatını verdi.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber