Engelliler üzerinden çirkin pazarlık

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Eylül 2009 15:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Isparta'da Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Hizmetleri Yönetmeliği kapsamında bir engelli için devlet tarafından ödenen 330 TL'lik ödeneği almak isteyen bazı merkezlerin, ailelere çocuklarını kendilerine yönlendirdikleri takdirde karşılığında para verdikleri ya da kömür ve gıda dağıtımı yaptıkları, hatta bazı ailelerin de merkezlere benzer teklifler götürdükleri iddia edildi.

Bazı rehabilitasyon merkezlerinin aileleri arayarak, kendilerinde tedavi ettirmeleri karşılığında ailelere çeşitli teklifler götürdükleri iddiaları üzerine AA muhabirine açıklama yapan Isparta Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz, böyle bir olayın ne engelli bireyleri için ne de rehabilitasyon merkezleri için hoş olmadığını söyledi.

Bu tür davranışları asla tasvip etmediklerini ifade eden Yılmaz, "Kabullenilebilecek bir davranış değil. Devlet tarafından gerek rehabilitasyon merkezlerine gerekse de engelli bireyler için son derece güzel bir imkan sunuluyor. Bu imkanın suiistimale uğraması son derece çirkin bir davranış" diye konuştu.

Rehabilitasyon merkezlerine yönelik denetim yetkisinin Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ait olduğunu belirten Yılmaz, Isparta'da daha önce yedi rehabilitasyon merkezi bulunduğunu ancak son denetimler sonunda ikisinin kapandığını bildirdi. Bu iki merkezin fatura işlemlerinden kaynaklanan hatalardan dolayı kapandığını ifade eden Yılmaz, pazarlık iddialarına ilişkin şunları söyledi: "İddialar hiç hoş değil, ailelerle konuşup, gereğini yapacağız. Özel rehabilitasyon merkezlerini uyaracağız. Hiç kimse, özellikle bir engelli üzerinden böyle bir davranışta bulunamaz. Bireyin engeli üzerinden pazarlık yapmak, engelliye verilen imkanları suiistimale dönüştürmek vicdana yakışmaz Gerekirse denetimleri sıklaştırırız ve gerekeni yaparız." Isparta'da ilçelerle birlikte hizmet veren beş rehabilitasyon merkezinde toplam 699 engelli öğrenciye bakım-tedavi hizmeti verildiğini belirten Milli Eğitim Müdürü Yılmaz, 623'ünün merkezde, 76'sının ise ilçelerde bulunduğunu kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber