Öğrenciler tatbikatta boğulma tehlikesi atlattı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Eylül 2009 15:36, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İtfaiye ekiplerince bir lisede düzenlenen yangın tatbikatında yangını söndürmek için kullanılan kimyevi tozlardan dolayı öğrenciler boğulma tehlikesi atlattı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, 25 Eylül 01 Ekim 2009 tarihleri arasında kutlanan ''İtfaiye Haftası'' etkinlikleri çerçevesinde Tophane Endüstri Meslek Lisesi'nde 'yangın ve kurtarma tatbikatı' düzenledi. Okulun bahçesinde gerçekleştirilen tatbikatta, söndürme cihazlarıyla yangına nasıl müdahale edileceği itfaiye görevlileri tarafından öğrencilere uygulamalı olarak gösterildi. Okulda bu yıl yeni açılan itfaiye bölümü öğrencilerinin de görev aldığı tatbikat öğrencilere olası bir yangında nasıl davranılması gerektiği anlatıldı.

Yaklaşık 300 öğrencinin izlediği tatbikatta, bahçede önce tüp, ardından da ateş tavasında benzin ve mazot kullanılarak yakılan ateşler söndürüldü. İlk olarak itfaiye ekipleri tarafından söndürülen alevlere, daha sonra itfaiye bölümü öğrencileri müdahale etti. Yangını söndürmeye çalışan öğrencilerin korkarak yangına yaklaştıkları gözlendi.

Tophane Endüstri Meslek Lisesi'nde düzenlenen yangın söndürme tatbikatında alevlerin söndürülmesi sırasında yangın tüplerinden çıkan kimyasal tozlar rüzgarın etkisiyle tatbikatı izleyen öğrencilere zor anlar yaşattı. Öğrenciler üzerlerine gelen yoğun toz bulutundan kaçarak kurtulmaya çalışırken, bazıları ise bulundukları yerde elbiseleri ile korunmaya çalıştı. Toz ve duman bulutu altında kalan öğrenciler, öksürük krizine tutulurken, bazıları ise kafalarına ceketlerini sararak kurtulmayı denedi.

Duruma daha fazla seyirci kalamayan öğretmenleri, öğrencileri başka yere götürdü.

Öğrencilerin kısa süreli paniği üzerine itfaiye yetkilileri, hoparlörden anons yaparak, tozun bir zararının bulunmadığı bilgisini verdi. Yangın söndürme tatbikatının ardından, itfaiye ekipleri, senaryo gereği lisenin 3. katında mahsur kalan bir kişiyi kurtardı.

Öte yandan, tatbikatın düzenlendiği okulun öğretmenler odasında önceki gün elektrik tesisatında meydana gelen arıza nedeniyle küçük çaplı bir yangın çıktığı, alevleri o sırada odada bulunan bir öğretmenin söndürdüğü öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber