Velilerin 'Etüt' isyanına Milli eğitim inceleme başlattı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ekim 2009 12:19, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Fethiye Gazi İlköğretim ve Merkez Atatürk İlköğretim okullarında bakanlıkça yasaklanmasına rağmen ders sonunda öğrencilere etüt verildiği iddiası Milli Eğitim Müdürlüğü'nü harekete geçirdi. Öğrenci velileri tarafından dile getirilen iddialarla ilgili yetkililer inceleme başlattı.

Bir grup veli, her iki okulda da öğrencilerin etüt yapmaya zorlandığını ileri sürdü. Veliler, öğrencilerin dersine giren öğretmenlerin ders sonunda ücretli olarak etüt sınıflarında ders verdiğini ifade ediyor. Etütlerin bakanlık tarafından yasaklandığını belirten veliler, etüde girmeyen öğrencilerin notla tehdit edildiğini iddia etti.

Çocuğunun okulda rahatsız edileceği endişesi ile ismini vermeyen bir öğrenci velisi, kendisine gönderilen Merkez Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Serdal Tokatçı imzalı tebligat bulunduğunu belirtti. Etüt sınıflarında verilecek ek ders için 150 TL ücret istenen tebligatta 2009-2010 eğitim öğretim yılı için Türkçe, fen ve teknoloji, matematik, ingilizce, sosyal bilgiler, halk oyunları gibi derslerden haftada 2 saat olmak üzere yetiştirme kursu açılacağı duyuruluyor. İleri sürülen iddialarla ilgili inceleme başlattıklarını söyleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gültekin konunun yakından takip edildiğini kaydetti.

Bugüne kadar kendilerine herhangi bir şikayet veya başvuru gelmediğini anlatan Yüksel Gültekin, okullarda etüt yapılmasının Milli Eğitim Bakanlığın 19 Ağustos 2009 tarihinde yayınladığı genelge ile yasaklandığını belirtti. Okulların imkanları dahilinde hazırlama kursları açabileceğini, velilerin iddiasının da bu kurslarla ilgili olabileceğini vurgulayan Gültekin, bu kursların da 1-2-3. sınıf öğrencilerine açılamayacağını belirtti. Gültekin, bahse konu okullardan bu konuda da kendilerine gelen herhangi bir başvuru bulunmadığını kaydetti.

İl milli eğitim müdürlüklerine Müsteşar Muammer Yaşar Özgül imzası ile 'dikkat edilecek hususlar' konulu bir yazı gönderen Milli Eğitim Bakanlığı, ilköğretim okullarında artık 'etüt faaliyeti' yapılmaması talimatı vermişti. İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nde yapılan son değişiklikle de okullarda 'etüt faaliyetleriyle ilgili planlamaların bundan böyle yapılmayacağı duyuruldu. Okul yetkilileri, devlet memuru oldukları gerekçesiyle konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber