Trafik müşavirleri hak arıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ekim 2009 15:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Trafik müşavirleri; emlak komisyoncuları, gümrük müşavirleri ve mali müşavirlere verilen hakların kendilerine de verilmesi talebinde bulundu.AK Parti Bursa İl Başkanvekili İsmet Su, Bursa Trafik Müşavirleri Derneği Başkanı Emin Serer ve beraberindeki meslek mensuplarını kabul etti.

Sıcak bir ortamda gerçekleşen görüşmede, trafik müşavirlerinin sıkıntıları ve talepleri gündeme geldi.

Görüşmeden sonra ziyarete ilişkin bir açıklama yapan Emin Serer, hizmet sektöründe faaliyet gösteren emlak komisyoncuları, gümrük müşavirleri ve mali müşavirlere verilen yetki ve sorumluluğun trafik müşavirlerine de verilmesi gerektiğini belirterek, bu konuda AK Parti İl Başkanlığı'ndan destek beklediklerini kaydetti.

Hazırlanma aşamasında olan 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu Yasa Tasarısı'nın 25. maddesinde belirtilen hizmetlerin trafik müşavirleri tarafından yaptırılmasının tanımlar bölümüne eklenmesini istediklerini ifade eden Serer, "Hizmet verdiğimiz trafik tescil şube ve bürolarında trafik müşavirliği yapan belgesiz kişilerin resmi makamlarca muhatap alınmaması gerekmektedir. Trafik müşavirliği bürosu açacak kişilerden, vergi dairelerine kayıt yaptırırken, meslek kuruluşları tarafından verilen trafik müşavirliği belgesinin istenmesi gerekmektedir. Taleplerimizin yeni hazırlanan 2918 sayılı Karayolları Trafik Yasası Tasarısı'nda yer almasını istiyoruz." diye konuştu.

İsmet Su ise AK Parti'nin kurulduğunu günden bu yana vatandaşın derdiyle dertlenmeyi kendisine uğraş edindiğini hatırlatarak, trafik müşavirlerinin sıkıntılarının giderilmesinde azami gayretin gösterileceğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber