Üniversite öğrencilerinden IMF protestosu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ekim 2009 15:44, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İstanbul'un değişik üniversitelerinden gelen bir grup öğrenci, Beyazıt Meydanı'nda IMF'yi protesto etti. İstanbul'daki IMF zirvesini protesto için yürüyüş yapmak isteyen öğrenciler, polis barikatıyla karşılaştı.

İstanbul'da 6-7 Ekim'de gerçekleştirilecek IMF zirvesini protesto etmek isteyen bir grup öğrenci Beyazıt Meydanı'nda toplandı. "Gençlik İstanbul'u IMF'ye dar edecek" yazılı bir pankart açan yaklaşık 200 öğrenci, "Emperyalistler işbirlikçiler 6. filoyu unutmayın, Savaşa değil eğitime bütçe" şeklinde sloganlar attı. Öğrenciler adına İstanbul Üniversitesi kapısında yapılan kısa açıklamada, IMF'nin kendi krizine çözüm aradığı savunuldu. IMF'nin insanların yaşam hakkını satın almaya çalıştığı öne sürülen açıklamada, milyonlarca insanın IMF'nin politikaları yüzünden açlığa mahkum edildiği belirtildi.

Yapılan açıklamanın ardından öğrenciler asıl eylemlerini gerçekleştirmek için Dolmabahçe'ye doğru yürümek istedi. Öğrenciler üniversite kapısından sloganlar ve marşlarla indiği sırada polis barikatıyla karşılaştı. Kalkanlı çevik kuvvet polisinin kurduğu barikat sebebiyle öğrenciler yürüyemedi. Öğrencilerden bazıları polis müdürüyle tartışarak yürümek istediklerini bildirdi. Polis müdürü ise yürüyüşün yasal olmadığını ve buna kesinlikle müsaade edilmeyeceğini belirtti. Öğrencilerin trafiği aksatmayacakları ve kimseye zarar vermeyeceklerini açıklamasına rağmen yürüyüşe izin verilmedi.

Öğrenciler eylemle ilgili kendi aralarında konuştuğu sırada çevik kuvvet polisi de müdahale için gaz maskelerini taktı. Polisin kararlı tutumunu gören öğrenciler daha sonra marşlar ve IMF aleyhine sloganlarla eylemlerini meydanda sürdürdü. Bir süre sonra dağılacaklarını belirten öğrenciler yine toplu halde tramvay istasyonuna yürüdü. Eylemci öğrenciler polis tarafından tramvay istasyonuna kadar takip edildi. Öğrenciler daha sonra tramvaya binerek Kabataş'a doğru hareket etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber