Okul önünde esrar satmak isteyen 16 kişi yakalandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ekim 2009 15:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ümraniye'de okul önlerinde esrar satmayı planladıkları öne sürülen 16 kişi, polisin düzenlediği operasyonda yakalandı. Gözaltına alınan zanlılardan birinin, yabancı bir cemaat liderine yönelik suikast planladığını itiraf ettiği öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, Ümraniye İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, okul önlerinde esrar maddesi satmayı planladıkları öne sürülen bir şebekeyi takibe aldı. Yaklaşık bir ay süren takibin ardından şüphelilere yönelik Kazım Karabekir Mahallesi'nde bir gecekonduya dün gece baskın düzenlendi. Baskın sırasında 3'ü 18 yaşından küçük toplam 16 kişi, esrar maddelerini satışa hazır hale getirirken yakalandı. Ayrıca yapılan aramalarda hassas terazi ve yaklaşık 3 kilogram esrar ele geçirildi. Gecekondunun sahibi Emrah D. ile Kamuran U., kardeşi Enes U. ve Hamit Demir isimli şüphelilerin uyuşturucu ve yağma suçundan sabıklarının bulunduğu ve şebekenin liderliğini yürüttükleri öğrenildi. Gözaltına alınan zanlılardan Mehmet Y'nin üzerinde ise ruhsatsız tabanca bulundu. Mehmet Y'nin Şişhane'deki bir kurşunlama olayına ilişkin araması bulunduğu öğrenildi.

Gözaltına alınan zanlılar ifadelerinin alınmasının ardından adliyeye sevk edildi. 18 yaşından küçük olan 3 şüpheli tutuklanarak Maltepe Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ne gönderildi. Adliyeye sevk edilen zanlılardan Mehmet Y'nin ise savcılık sorgusunda bir cemaat liderine yönelik suikast düzenlemek istediğini itiraf ettiği öğrenildi.

Olayla ilgili soruşturma sürerken, şebekenin uyuşturucu maddeyi nereden temin ettiğinin belirlenmesi için araştırmalar devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber