Tren taşlama olaylarında artış oldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Ekim 2009 16:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Batman'da tren taşlama olaylarında önceki yıla göre yüzde 200 artış yaşandığı bildirildi.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Batman Gar Müdür Vekili Hidayet Göktaş, vatandaşların yaralanmasına neden olan taşların kurumu da ciddi oranda maddi zarara uğrattığını belirtti. Göktaş, ailelerden çocuklarına bu konuda uyarıda bulunmasını istedi.

Göktaş, şehrin giriş ve çıkış güzergâhlarında çocuklar tarafından atılan taşlar nedeniyle, 2008 yılında 30 bin TL ödeme yaptıklarını dile getirdi. Bu yıl kırılan camlar nedeniyle yaklaşık 60-70 bin arasında ödeme yaptıklarını kaydeden Göktaş, alınan tüm önlemlere rağmen taş atmalarda artış yaşandığına dikkat çekti.

Özellikle ilköğretim çağındaki çocukların aileleri tarafından uyarılması gerektiğini belirten Göktaş, "Trenlerin taşıdığı insanlar bizim insanlarımız. Atılan taşlar sonucu bu vatandaşlarımızdan birçoğu yaralanıyor. Kurum zarara uğruyor. Anne babalar bunu çocuklarına anlatmalı. Bu konuda çocuklarına sık sık uyarılarda bulunmalı." diye konuştu.

Göktaş, Batman'da en çok taş atma olayının, Kine Em Parkı, Fatih ve Belde mahalleleri arası ile eski cezaevi mevkiinde yaşandığını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber