İstanbul'da Sabahattin Zaim Üniversitesi kuruluyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Ekim 2009 17:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- İstanbul'da, "Sabahattin Zaim Üniversitesi" adıyla yeni bir vakıf üniversitesi kuruluyor.

Üniversitenin kurulmasını öngören Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda Değişiklik Yapan Kanun Tasarı, TBMM Başkanlığına sunuldu.

Tasarıya göre, İstanbul'da İlim Yayma Vakfı tarafından Sabahattin Zaim Üniversitesi kurulacak.

Üniversite, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Eğitim Fakültesi, İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Yabancı Diller Yüksekokulu, Sosyal Bilimler Enstitüsü ile Fen Bilimleri Enstitüsünden oluşacak.

Tasarının genel gerekçesinde, Türkiye'nin çok genç bir nüfus yapısına sahip olduğu, bu nüfusun yükseköğretime önemli bir talebi bulunduğuna dikkati çekildi.

Türkiye'de 2007-2008 eğitim-öğretim yılında üniversitelerin açıköğretim ve diğer yükseköğretim kurumları hariç önlisans, lisans ve lisansüstü programlarında toplam 1 milyon 606 bin 822 öğrencinin eğitim gördüğü, bunların 123 bin 525'inin vakıf üniversitelerinde olduğu vurgulanan gerekçede, "Devlet kaynakları ile değil kendi kaynaklarıyla kazanç amacı gütmeden vakıflar tarafından kanunla kurulan kamu tüzel kişiliğine sahip vakıf üniversiteleri, Türk yükseköğretiminin ayrılmaz bir parçası ve önemli bir bölümünü oluşturmaktadır. Yeni kurulacak vakıf yükseköğretim kurumu Türkiye'nin genç nüfusunun yükseköğretim talebini karşılamakta yardımcı olacaktır" görüşüne yer verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber