4/B'li personel hala eş durumu nakli yapamadı

Hükümet, 2008 yılı toplu görüşmelerindeki mutabakat gereğince 4/B'liye eş durumundan nakil hakkı tanıyan düzenlemeyi 29 Mart 2009 tarihinde yürürlüğe koydu. düzenleme çok sınırlı olmasına rağmen yine de bazı personelin mağduriyetini giderdi. Ancak, o tarihten bu yana bir çok kamu kurumunda yürürlüğe konulan bir düzenleme bulunmamaktadır. Örneğin Sağlık Bakanlığı 6 Mayıs 2009'da bir yönerge çıkarmasına ve Bakanca bazı sendikalara Eylül ayında başvuruların alınacağı yönünde söz verileceğinin belirtilmiş olmasına rağmen hala başvurular alınmamıştır.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 07 Ekim 2009 00:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu personel sisteminde kanayan bir yara olan 4/B sistemi içinden çıkılamaz bir hal almıştır. 150 bine yaklaşan sayısıyla bu statüdeki istihdam biçiminin bir an önce sonlandırılması yönündeki gereklilik her geçen gün daha da artmaktadır.

Memurlar.net olarak bir kez daha, hem iş güvencesi hakkı olduğu söylenen hem de eş durumu hakkı tanınan bu statüdeki istihdam biçimine halen devam edilmesinin anlaşılamaz olduğunu belirtmek istiyoruz. İllerde, bir çok ilçe ve il yöneticisi bu statüdeki personel istihdamının getirdiği yeni sorunlarla karşı karşıyadır. Sözleşmeli personelin yaşadığı anlamsız sorunları sıralamak ise gereksizdir.

Ancak Hükümetin 29 Mart 2009 tarihinde tanımış olduğu bir hakkın bugün itibariyle hala yerine getirilemediğini görüyoruz. 29 Mart'ta tanınan 6 aylık süre geçen ay itibariyle dolmuştur. Ancak örneğin Diyanet İşleri Başkanlığı sürece uygun hareket ederek nakil taleplerini alıp gerçekleştirirken başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere hala bir çok kurum tarafından işlem yapmamıştır. Sağlık Sen daha önce yapmış olduğu açıklamalarda başvuruların Eylül ayında alınacağını belirtmelerine rağmen başvurular hala alınamamıştır. Binlerce çalışan Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü bürokrasisini beklemektedir.

Soruna bir an önce çözüm bulunmasını umut ediyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber